(flyer: klik hier)
Wanneer : zaterdag 8 maart 2014
Waar :
Vertrek bus voor het station van Diest om 11u30

Prijs :
€ 20 (leden), € 30 (niet-leden) Inbegrepen : bus, broodjeslunch, degustaties en brouwerijbezoeken

Vooraf inschrijven :
obad@telenet.be
...
Brouwerijbezoek Dilewyns en De Kroon - zaterdag 8 maart 2014
Dilewyns is een van de weinige voorbeelden van bierfirma’s die doorgroeien naar volwaardige brouwerij. Vincent Dilewyns is een afstammeling van een brouwersfamilie die in het midden van de jaren 2000 de bieren Vicaris Tripel en Vicaris Generaal op de markt bracht. Deze bieren werden in opdracht gebrouwen bij De Proefbrouwerij. In maart 2010 werd echter een pand aangekocht op een industrieterrein in Dendermonde en werd er een pracht van een brouwinstallatie in ondergebracht. Na een jaar zwoegen en zweten vond in mei 2011 de officiële opening van de brouwerij plaats. Vincent geeft zijn passie door aan zijn dochters Anne-Cathérine en Claire die de brouwerij nu leiden.
Op zaterdag 8 maart vertrekt onze bus om 11u30 voor het station van Diest en trekken we naar deze prachtige brouwerij. Bij aankomst wacht eerst een
broodjeslunch op ons, vooraleer we ons laten rondleiding in de brouwerij, voorzien van de nodige degustaties.
Op de terugweg naar Diest maken we nog een omweg naar Neerijse voor een bezoek aan de nieuwe brouwerij De Kroon. In 1897 begon de familie De Coster-Depré hier te brouwen, maar in november 1983 stopt de brouwactiviteit. De brouwerij wordt in 2003 beschermd als monument. In 2012 blaast de familie Delvaux de oude gebouwen nieuw leven in. Biercentrum Delvaux is de spil van het project. Het bedrijf geeft technologisch advies aan meer dan 20 brouwerijen uit de Belgische top 30. Het bestaat uit een hightech laboratorium en een kleine proefbrouwerij. In deze nieuwe brouwerij worden nieuwe bieren getest voor klanten van Biercentrum Delvaux en worden ook de eigen merken voor brouwerij De Kroon gemaakt. De nieuwe brouwerij opende de deuren op 23 april 2013, dertig jaar na de sluiting van de oude brouwerij. Op onze uitstap nuttigen we eerst wat bier in het Brouwhuis en laten ons dan rondleiden in de prachtige oude brouwerij, een getuige van een historisch brouwverleden.

Oud en nieuw
, dat zal zowat het thema zijn van deze interessante uitstap. We verwachten iets na acht terug in Diest te zijn.