Themadegustatie Oud Bruin - vrijdag 20 september 2013
Oud Bruin
Oud Bruin is een zeer traditionele bierstijl die typisch is voor de regio’s rond Oudenaarde en Roeselare, en is in feite een verzamelnaam voor een reeks unieke bieren van gemengde gisting.
Het uitgangspunt is een bier van hoge gisting dat nadien nog een spontane melkzuurvergisting ondergaat doordat het tijdens een lange lageringsperiode bevrucht wordt door een typische microflora. Na deze lange lagering wordt het gerijpte bier versneden met jong bier, en in veel gevallen aangezoet met een niet-vergistbare suiker of sacharine. Zo bekomt men een bier met een typische zoetige en licht zurige smaak, dat uitermate fris en dorstlessend is.
Themadegustatie Oud Bruin
met gastspreker
David Le Roy
Vrijdag 20 september
om 20u00
Begijnhof Diest,
Clarissazaal, Infirmeriestraat z/n
€ 6 (leden)
€ 9 (niet-leden)
Vooraf inschrijven : obad@telenet.be
Gastspreker David Le Roy
We zijn zeer verheugd dat we voor deze degustatie een gastspreker mogen ontvangen die een echte specialist is op het vlak van deze bierstijl. David Le Roy, ondervoorzitter van Zythos vzw, is afkomstig uit de streek rond Oudenaarde en is wellicht een van de grootste Oud Bruin-kenners van België. Absoluut een avond om niet te missen!
Opgelet! Wegens programmatorische problemen bij het Cultuurcentrum Diest, werden we genoodzaakt om de locatie te wijzigen. De degustatie gaat door in de Clarissazaal (en niet in de Elckerlyczaal zoals eerst aangekondigd).