Themadegustatie BOM Brewery met gastspreker Bert Van Hecke - zaterdag 17 maart 2018
Bert Van Hecke presenteert een themadegustatie over BelgiŽís enige moutbakkerij en de bieren van BOM Brewery, en weidt uit over mout in het algemeen.

Bert
bakt zijn moutsoorten en creŽert zo innovatieve en unieke mouten, speciaal ontworpen voor de bieren die BOM Brewery op de markt brengt. Hij leerde het vak in de brouwerijen van Orval en Rodenbach, en hij was even keldermeester bij Boon. Ook bij Sint-Bernardus heeft hij een tijd gewerkt; daar ontwierp hij de Abt 12 Special Edition.

Tijdens zijn tijd bij Rodenbach vond hij inspiratie in
Ďden eestí die ze er vroeger gebruikten om hun eigen mout te maken. Bert kocht een koffiebrander en paste deze aan om er zijn eigen mouten mee te creŽren. Hij koopt merkloze mout en bakt of roostert die op verschillende temperaturen in functie van elk afzonderlijk bier, eventueel in combinatie met andere grondstoffen zoals suiker, kruiden en andere granen. Bert creŽert voor elk bier een eigen recept. De zelfgemaakte mout, die speciaal voor het bier wordt ontworpen, vormt de basis van de samenstelling. Deze mouten zijn dus uniek en artisanaal huisgemaakt. De grondstoffen die BOM Brewery gebruikt (granen, basismouten, suikers en hop) worden zorgvuldig gekozen, om ervoor te zorgen dat de ingrediŽnten in een groter geheel passen en er niet een bepaald overheersend ingrediŽnt is.

Het
bakken van mout of granen om zo op maat gemaakte speciaalmout te creŽren is uniek in BelgiŽ, en daarom wordt dit ook een unieke degustatie!
Wanneer : zaterdag 17 maart 2018 om 20u
Waar :
't Molenhuis, Dorpsstraat 45, Molenstede (Diest)

Prijs :
Ä 10 (leden), Ä 15 (niet-leden)

Vooraf inschrijven :
obad@telenet.be
(flyer: klik hier)