Themadegustatie Brouwerij De Leite - zaterdag 6 april 2019
Luc Vermeersch, de oprichter van brouwerij De Leite, experimenteerde al in 1997 in een huisje in de tuin met een kleine brouwerij met een capaciteit van 30 liter, die hij had aangekocht in Finland. Na 10 jaar brouwen en experimenteren ging hij een jaar brouwcursus volgen. Tijdens deze opleiding groeide het idee van een grotere brouwerij. In april 2008 was brouwerij De Leite een feit. Na 3 jaar werden plannen gesmeed voor uitbreiding. In februari 2011 werden nog grotere ketels geïnstalleerd. De brouwerij beschikt nu over 2 kookketels van respectievelijk 6.000 en 11.000 liter, 4 gisttanks met een totaalvolume van 31.000 liter en 4 lagertanks met een totaalinhoud van 21.000 liter. Brouwer Luc komt uit een kunstenaarsfamilie, alle etiketten van de brouwerij werden ontworpen door een andere kunstenaar uit de familie Vermeersch.
Wanneer : zaterdag 6 april 2019
Hoe laat : 20u
Waar :
Begijnhof Diest, Elckerlyczaal

Prijs leden :
€ 10
Prijs niet-leden : € 15

Vooraf inschrijven :
obad@telenet.be
(flyer: klik hier)
Om het project “Moeders voor Vrede” te ondersteunen werd de Merci Maman gelanceerd, een bier waarvan drie jaar lang 10% van de omzet naar de organisatie ging. Bij het drinken van Merci Maman 2, een licht gerookte saison, ga je telkens een beetje helpen aan de realisatie van de projecten van Kindia, een vzw die zich inzet voor kinderen in India.

Vorig jaar vierde de brouwerij haar
tiende verjaardag, waarbij een reeks Cuvée Jubilé Soit-Dix Ans op de markt werd gebracht in vier variaties: als basisbier, op eik en whisky gelagerd, zacht verzuurd op eiken wijnvaten en zacht verzuurd gelagerd op eiken vaten en fruit. Onlangs won de brouwerij maar liefst 6 prijzen op de Beer Awards, een feit waar Luc terecht trots op kan zijn. Kom het zelf allemaal horen en proeven op 6 april in de Elckerlyczaal in het Begijnhof van Diest!