Themadegustatie Brouwfouten - zaterdag 1 juni 2019
Brouwfouten... Geen evident onderwerp voor een proeverij misschien, maar ongetwijfeld heel interessant en praktisch. Hoe vaak gebeurt het immers niet dat men bij het proeven van bier merkt dat er "iets" niet volledig klopt?

Onder leiding van
Dylan Verduyn van Siris About Beer reiken we tijdens deze degustatie daarom de informatie aan van wat er precies kan misgaan, hoe men de foute smaken kan herkennen, en waaraan de fout ligt. Dit is wellicht iets dat de hobbybrouwers onder ons kan interesseren, maar evengoed iedereen die wel eens een glas bier drinkt en wil weten of het wel volledig juist zit.

Zo'n proeverij organiseren is echter niet bepaald gemakkelijk. We komen wel af en toe eens een flesje tegen met diacetyl, maar hoe vinden we dan voldoende flessen van dezelfde "foute" batch voor een degustatie, en hoe weten we dat de fout inderdaad in die flessen zit vooraleer we ze op de degustatie opentrekken? Daarom gingen we op zoek naar laboratoria en opleidings- of onderzoekscentra, en zo hebben we ook iemand gevonden.
Wanneer : zaterdag 1 juni 2019
Hoe laat : 20u
Waar :
't Molenhuis, Dorpsstraat 45, Molenstede (Diest)

Prijs leden :
€ 20
Prijs niet-leden : € 45

Vooraf inschrijven :
obad@telenet.be
(flyer: klik hier)
Tijdens deze degustatie zal er gewerkt worden met "smaakampullen" die telkens de geďsoleerde brouwfout bevatten, en die worden toegevoegd aan telkens hetzelfde neutrale bier. Op die manier kunnen we perfect vergelijken tussen de juiste en de foute smaak.
Onze gastspreker brengt bovendien ook heel wat uitleg mee, en
iedereen krijgt een informatieboekje over de besproken fouten.

Zo'n soort speciale proeverij kost natuurlijk nogal wat. Maar
O.B.A.D. neemt sowieso de helft van de kostprijs voor de leden op zich.  Na afloop van de proeverij zorgt de club bovendien voor enkele lekkere bieren op vat, om de slechte smaak door te spoelen. Oók op onze kosten!

Schrijf snel in voor deze unieke proeverij !
DE INSCHRIJVINGEN VOOR LEDEN WORDEN GEOPEND OP 11 MEI 2019.


DE INSCHRIJVINGEN VOOR NIET-LEDEN WORDEN GEOPEND OP 21 MEI 2019.


DEZE DEGUSTATIE IS NU VOLZET !