Algemene degustatie Nieuwe Brouwerijen 2020-2021 - vrijdag 19 november 2021
Wanneer : vrijdag 19 november 2021
Hoe laat : 20u
Waar :
De Ketel, Diestersteenweg 237, Kaggevinne (Diest)

Prijs leden :
Ä 10

Vooraf inschrijven :
obad@telenet.be
Het aantal nieuwe brouwerijen in BelgiŽ blijft sterk aangroeien, ondanks de verschillende problemen: een gesatureerde biermarkt, een wereldwijde pandemie en alle administratieve en financiŽle obstakels om een brouwerij uit de grond te stampen.

In 2020 waren er maar liefst
60 nieuwe brouwerijen, en dit jaar staat de teller al op 42. Bierfirmaís, die zelf niet beschikken over een eigen brouwinstallatie en hun bieren elders (laten) produceren, zijn zelfs niet opgenomen in deze cijfers.

Het Diesters Bierfestival stond ervoor bekend om elk jaar een groot aantal van de
gloednieuwe brouwerijen op de kaart te zetten. Een niet onbelangrijk deel van de organisatie van het festival werd dan ook besteed aan het afleggen van vele honderden kilometers tot in de verste uithoeken van het land, om ter plekke bier te gaan ophalen bij brouwerijen die zo nieuw waren dat hun bier vaak nog niet in de plaatselijke winkels lag, laat staan dat de bieren in onze regio te vinden zouden zijn.

Het leek ons dan wel leuk om dit eens op een kleinschalige basis te doen voor een
proeverij in plaats van voor een festival. Deze proeverij hadden we oorspronkelijk gepland voor eind vorig jaar, met als titel "Nieuwe brouwerijen 2020", maar door de tweede lockdown kon dit plan niet doorgaan. We zouden er een "Nieuwe brouwerijen 2021" van kunnen gemaakt hebben, maar er zijn zoveel keigoede brouwerijen in 2020 bijgekomen, dat we jullie deze niet wilden onthouden. Het wordt dus een "Nieuwe brouwerijen 2020-2021", maar dit stelt ons dan wel voor een ander probleem: om slechts acht brouwerijen te selecteren uit (momenteel) 102 nieuwe brouwerijen...
(flyer: klik hier)