Om ons ledenblad te ontvangen, moet je lid zijn van de Objectieve Bier Academie Diest
A r c h i e f  (nummers 27-45) :

Academisch Nieuws Nr 45 - winter 2020 :
Voorwoord / The Corona Corner / Zythos-nieuws: De Zytholoog (opnieuw) verkozen tot tijdschrift van het jaar, ZBF haalt brons in categorie festival van het jaar, Zythos.be haalt brons in categorie website van het jaar, Zythos Bierfestival geannuleerd, Verkiesbare mandaten, Nieuwe leden Zythos vzw, Nationale werkgroep "Bier" / Clubnieuws: Wijziging datum Diesters Bierfestival / Clubnieuws: Coronavirus / O.B.A.D.-activiteit: 8 tinten zwart – 10 januari / Geproefd: O Brother / Uit de volksmond / Op café bij de brouwer : De Dochter Van De Korenaar / Telex: HORAL verwelkomt Lambiek Fabriek als nieuw lid / !Taste!Craft! in Den Hulst / Recept: Witloof-paddenstoelkroketjes met Bravoure, Rozemarijn-groentespiesjes met Nouveau Riche, Welsh Cakes met L’Ensemble di Montalcino / Column: Kippetje / Mølder & Coöp / Streek(bier)nieuws: 25 jaar Loterbol, Brouwerij Bastion, Nieuw uniek brouwsel 2020 voor Vissenaken: Comme Chez Swa / O.B.A.D.-activiteit: Brouwerijbezoek The Musketeers en Brouwerij Broers – 8 februari / Geproefd: De Dochter Van De Korenaar / Stovekes Belgian Beers Weekend / De Onverbiddelijke O.B.A.D.-strip / Op café bij de brouwer: Atrium / The Corona Corner (2) : Ophokplicht / Hoppe Beer Fest / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 44 - herfst 2019 :
Voorwoord / Clubnieuws: Hernieuwing lidmaatschap 2020 / Zythos-nieuws: Confederatievergadering Diest, Vacatures Raad van Bestuur, Limburgse Biervrienden, Zythos Bierfestival, Voorverkoop Zythos Bierfestival geopend, Beer Tasting Club Lummen, Nationale werkgroep "Bier" / O.B.A.D.-activiteit: Diesters Bierfestival – 19 oktober / Kruiden in de biertuin: Tonka, geen heilig boontje / De klap van ’t stad: Besparingswoede (of woede om besparingen?) / Streek(bier)nieuws : Lidmaatschap Antidoot enorm succes, Braziliaanse media filmt bij Buvens, Onbevooroordeeld proeven van trappisten, Tuverbol 2019, Café Den Druppel geopend / Op café bij de brouwer: Brasserie du Borinage / Telex: Trappistennieuws / Uit de volksmond / Clubnieuws: Gezocht: medewerkers ZBF 2020 / O.B.A.D.-activiteit: Internationale degustatie Ierse bieren – 15 november / Column: Pingpong met vlieg / Brasserie Valduc-Thor / Geproefd: Brasserie Valduc-Thor / De Onverbiddelijke O.B.A.D.-strip / Recept: Dal Makhani met Fée Verte, Gegrilde vijg met room geïnfuseerd met heide en Thor / Op café bij de brouwer: La Source / Op de koffie bij ... The Place 2 Beer / Manchester / Geproefd: The White Hag / O.B.A.D.-activiteit: Ledenavond – 7 december / Lekker zonder alcohol / Clubnieuws: Activiteitenkalender 2020 / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 43 - zomer 2019 :
Voorwoord / Clubnieuws: Medewerkers gezocht voor het elfde Diesters Bierfestival / Zythos-nieuws: Brouwerij Het Anker wint consumententrofee Zythos Bierfestival 2019, Consumententrofee Zythos Bierfestival Top 20, Consumententrofee Zythos Bierfestival winnaars, Museum van de Belgische Brouwers, Aan tafel met Sint-Arnoldus, Een vleugje nostalgie, Goed Doel Heikantse Bierliefhebbers, Nationale werkgroep "Bier" / De Kloostergang / Retro Jardin / Geproefd: Tiny Rebel / Clubnieuws: Winnaar Elishout-bier 2019, O.B.A.D. op reis / Op café bij de brouwer: Hof ten Dormaal / Streek(bier)nieuws: Druppelnieuws, Nestnieuws, Brouwerij Buvens valt weer in de prijzen, Uit de volksmond / Clubnieuws: O.B.A.D. bedankt de ZBF-medewerkers / Nationaal défilé der Spontane Gisting / O.B.A.D.-activiteit: Zomerse pop-up – 27 juli / Column: Glad ijs / Geproefd: Polly’s Brew Co / Proeven bij Antidoot / O.B.A.D.-activiteit: Streekbierenmarkt Diest – 18 augustus / De Onverbiddelijke O.B.A.D.-strip / 'Diesters' brouwen in Bokrijk / Braxatorium Parcensis / Op de koffie bij ... The Belgian Beer Shop / O.B.A.D.-activiteit: Brouwerijbezoek Jopen en Uiltje – 14 september / Wanderlust / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 42 - lente 2019 : Voorwoord / Zythos-nieuws: Wijzigingen in het Zythos-bestuur, Nieuwe leden, Zythos-boeken, Medewerkers Zythos Bierfestival, Nationale werkgroep "Bier" / Beer Chapel / Streek(bier)nieuws: Verkoop Antidoot van start, Brouwateljee / Op café bij de brouwer: Gruut / Column: Vrouwen en bier / Clubnieuws: Korting boek 342 Originele Cafés / O.B.A.D.-activiteit: Themadegustatie Brouwerij De Leite – 6 april / MS Run & Walk / Vers van de Pers: De edele InBorst van AB InBev (2) / Zythos Bierfestival 2019 / Clubnieuws: Zomerse activiteiten in Diest: Retro Jardin / Op café bij de brouwer: Dok Brewing Company / Geproefd: Wander Beyond Brewing / O.B.A.D.-activiteit: Toer de Geuze – 5 mei / Brussels Beer Project Prototypes 2019 / Op de koffie bij ... hobbybrouwer Ludo Van Even / Uit de volksmond / Brouwateljee / Op café bij de brouwer: Brouwbar / Clubnieuws: Zomerse activiteiten in Diest: Streekbierenmarkt / Geproefd: Antidoot / Recept: Ceviche van makreel, radijs, tomaat, kruidenolie met Antidoot Artemisia Absinthium en enkele vondsten uit de tuin / O.B.A.D. bij BOCC / De Onverbiddelijke O.B.A.D.-strip / Clubnieuws: Activiteiten 2019 en 2020 / O.B.A.D.-activiteit: Themadegustatie Brouwfouten – 1 juni / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 41 - winter 2019 :
Voorwoord / Uit de volksmond / Zythos-nieuws: De Zytholoog verkozen tot tijdschrift van het jaar, Zythos Bierfestival, Voorverkoop ZBF, Zythos-boeken, Versoepeling regelgeving amateurbrouwers, Verkiesbare mandaten, Stopzetting De Pepel en Putse Bierkliek, Nationale werkgroep "Bier" / Column: Beste wensen / O.B.A.D.-activiteit: Rivierbrouwerijen – 11 januari / Streek(bier)nieuws: Tuverbol-nieuws, Tuverbol-nieuws (2), Roodebol-nieuws, Fiston, Romeo krijgt een lief, Wisseling van de wacht in 't Stamineeke, Den Hulst verkozen tot café van het jaar / Geproefd: Atom Brewing / Juicy Saturday / O.B.A.D.-activiteit: Brouwerijbezoek Het Anker, Stokerij De Molenberg en Sweynbeer – 9 februari / De Onverbiddelijke O.B.A.D.-strip / Op café bij de brouwer: 't Hofbrouwerijke / Nieuwe trappisten geproefd / Clubnieuws: Uitslag Poll "Toer de Geuze" / Geproefd: Nectar Bohème / Recept: Heidegerookte raapjes, tarwe, kortgebakken Schotse zalm en heide-geinfuseerde saus van Mémoire des Clans / Café in de Kijker: Barboteur, Schaarbeek / O.B.A.D.-activiteit: Mannen en Bier – 15 maart / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 40 - herfst 2018 :
Voorwoord / Oplossing en winnaar prijsvraag Academisch Nieuws 39 / Clubnieuws: Hernieuwing lidmaatschap 2019 / Zythos-nieuws: Zythos blijft vertegenwoordigd in EBCU, Vacatures Raad van Bestuur, Zythos Bierfestival, Nieuw lid, Nationale werkgroep "Bier" / O.B.A.D.-activiteit: Tiende Diesters Bierfestival – 20 oktober / Op café bij de brouwer: Remise 56 / Telex: Drie nieuwe trappistbieren / Geproefd: Verdant / Column: Leeg / Streek(bier)nieuws: Werken Brouwerij De Vlier afgewerkt, Decum opgestart in Tienen, Tripel 6, Druppel Ipanema Blak, De vloek van O.B.A.D., Goede Vrijdag Magna Cum Laude, Beste café van Vlaams-Brabant, Hof ten Dormaal innoveert met hop, Brouwerij De Carport / O.B.A.D.-activiteit: Themadegustatie Antidoot Wilde Fermenten – 9 november / Clubnieuws: Gezocht: medewerkers ZBF 2019 / De pest – en het aandeel van bier in de verspreiding van de pest / Geproefd: Rasta Moine / Op café bij de brouwer: Belgium Peak Beer / O.B.A.D.-activiteit: Ledenavond – 8 december / De Onverbiddelijke O.B.A.D.-strip / Black Beer Fest / Geestrijke dranken van brouwers / Clubnieuws: Activiteitenkalender 2019 / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 39 - zomer 2018 :
Voorwoord / O.B.A.D. op reis / Oplossing en winnaar prijsvraag Academisch Nieuws 38 / Prijsvraag: nieuwe opgave – laatste aflevering / Clubnieuws: Medewerkers gezocht voor het tiende Diesters Bierfestival / Zythos-nieuws: Brouwerij Het Anker wint consumententrofee Zythos Bierfestival 2018, Consumententrofee Zythos Bierfestival Top 10, Samenwerking Zythos, Belgische Brouwers, FEBED, Horeca Vlaanderen, Nationale werkgroep "Bier" / Retro Jardin 2018 / Telex: Eerste Britse trappist te koop / Op café bij de brouwer: Antwerpse Brouw Compagnie / Brasserie du Quercorb / Tournai, Le Bierodrome / Brouwerij De Koninck / Streek(bier)nieuws: Brouwerij Buvens valt weer in de prijzen,  Den Druppel opent brouwerij en café in De Met, Werken Brouwerij De Vlier, Terug van weggeweest: het toneelbier van Vissenaken / Clubnieuws: O.B.A.D. bedankt de ZBF-medewerkers (twee keer) / Koken met bier - Marc Mertens / Geproefd: Vocation / O.B.A.D.-activiteit: Zomers Pop-up Biercafé op de Citadel – 28 juli / Café in de kijker: De Witte Giraf / De Onverbiddelijke O.B.A.D.-strip / Hagelands Streekbierenmenu – deel 24 – laatste aflevering: Amuse - In zoethout en rode biet koudgegaarde zalm met Tuverbol, Voorgerecht - Mosselen op de barbecue met aromatische kruiden en Druppel Ipanema, Hoofdgerecht - Everzwijn met een saus van zoethout, bramen en Brunet, een puree van sjalot en met zoethout gebraiseerde prei, Dessert - Key Lime Pie met De Tien Geboden van O.B.A.D. / Portland Beervana en Vancouver BC / O.B.A.D.-activiteit: Streekbierenmarkt – 19 augustus / Geproefd: Brasserie du Quercorb / Op café in Antwerpen / BxlBeerFest 2018 / Op café bij de brouwer: Brouwerij Den Herberg / O.B.A.D.-activiteit: Brouwerijbezoek De Ranke en Ça Brasse Pour Moi – 1 september / Dag van de Bierconsument – 8 september / Column: Bier her! Bier her! (Oder ich fall um) / Clubnieuws: Resultaten enquête juli 2018 / Vooruitblik / Wistudatjes

Academisch Nieuws Nr 38 - lente 2018 :
Voorwoord / Oplossing en winnaar prijsvraag Academisch Nieuws 37 / Prijsvraag: nieuwe opgave / Zythos-nieuws: Geen wijzigingen in het Zythos-bestuur, Medewerkers Zythos Bierfestival, Casimir Elsen krijgt het Gulden Hamerken, Zythos schenkt 4.000 euro aan Kinderkankerfonds, Dag van de Bierconsument, Nationale werkgroep "Bier" / Column: Vuile glazen /  O.B.A.D.-activiteit: Internationale degustatie Spaanse bieren – 6 april / Geproefd: Crafty Devil, Wales / Clubnieuws: Zomerse activiteiten: Retro Jardin / Streek(bier)nieuws: Antidoot: nieuwe brouwerij in het Hageland, 42-FourTwo: nieuwe bierfirma in het Hageland, Druppel Ipanema, Vlierbeek Grand Cru, Derde bier voor Brouwerij Buvens, De 10 Geboden van O.B.A.D. / Op café bij de brouwer: Brouwerij Van Campenhout / Oxford / Antidoot Wilde Fermenten / Special Biermaand Diest: Diest, de bierhoofdstad, Boekvoorstelling "Diest, Bierstad aan de Demer", Foto-Expo "The Art of Beer", Opendeurdag Brouwerij Loterbol, Pop-up Beer Chapel, After-work Walk, Het ABC van de Demer in de binnenstad, met Leo Mees, Zelfkennistest bier / Geproefd: Northern Brewers, Norrlandsbryggarna, Storuman, Zweden / Water, hop en ganzen / Zythos Bierfestival / Hagelands Streekbierenmenu – deel 23: Voorgerecht - Tempura van gevulde courgettebloemen met Linus Pils, Soep - Erwten en citroengras met Tuverbol, Hoofdgerecht - Jasmijnthee-geïnfuseerde schelvis met bergamot, parelgerst, radijsblad en 42 Session IPA, Dessert - Kokos- en ananasfool met Spacelord / Een bier voor O.B.A.D. / Tilquin English Beer Festival / Geproefd: Härjebrygg, Tännäs, Zweden / Een fataal geval van vergiftiging door bier / Clubnieuws: Zomerse activiteiten: Streekbierenmarkt / Op café bij de brouwer: Brouwerij Den Triest / Swafff Brussels Craft Beer FFFestival / O.B.A.D.-activiteit: Themadegustatie Perron Bieren – 1 juni / De Onverbiddelijke O.B.A.D.-Strip / Vooruitblik / Oplossingen zelfkennistest / Agenda "Waar naartoe" / Wistudatjes

Academisch Nieuws Nr 37 - winter 2017 :
Voorwoord / Oplossing en winnaar prijsvraag Academisch Nieuws 36 / Prijsvraag: nieuwe opgave / Column: Mijn eerste keer / Zythos-nieuws: Zythos Bierfestival, O.B.A.D.-medewerkers op het ZBF, Voorverkoop ZBF, Roll-up banner, Raad van Bestuur in Diest, Nationale werkgroep "Bier", Goed Doel Heikantse Bierliefhebbers, Verkiesbare mandaten / O.B.A.D.-activiteit: Verticaal, horizontaal of driehoek – 12 januari / Op café bij de brouwer: Brussels Beer Project / Geproefd: Time and Tide / Telex: Statistiekjes / Streek(bier)nieuws: Biodrank op basis van gerstemout, Brouwerij Buvens breidt uit, Nieuwe brouwerij in Tienen, Averbode 6.2, Afbraak brouwerij De Halve Maan, Nieuw bier voor Malterfakker, Nieuw bier op komst voor Den Druppel, Twee nieuwe bieren voor Enigma, Medusa, de meerkoppige hop, Nieuw bier op komst voor Stanneman / De Onverbiddelijke O.B.A.D.-Strip / Het Babington Complot / Liège... Cité de la bière / O.B.A.D.-activiteit: Brouwerijbezoek VBDCK en ‘t Hofbrouwerijke – 10 februari / Hagelands Streekbierenmenu – deel 22: Amuse - Canapé van waterkersmousse met een coulis en olie van rode paprika en Loterbol Batch 2016, Voorgerecht - St. Jacobsvrucht, gegrilde romanesco en crème van Madras met Loterbol Batch 2016, Hoofdgerecht - Salmoriglio met zeewolf en Tripel V, Dessert - Sabayon van Black Out met speculoos-ijs / Zwarte Paters / Kaderstuk: wie is wie? / O.B.A.D. vindt dit OK: het ideale etiket / Inheemse bieren / Bierweekends Diest / Telex: Postzegels / Kruiden in de biertuin: kaneel / Het Diesters Oranjebier ... of hoe een gelegenheidsbier tot stand komt / Op café bij de brouwer: Nanobrasserie L’Ermitage / Geproefd: Metalman / Klaus Störtebeker / O.B.A.D.-activiteit: Themadegustatie BOM Brewery met gastspreker Bert Van Hecke – 18 maart / Vers van de pers: Bier en wafels / Vooruitblik / Agenda "Waar naartoe"/ Wistudatjes

Academisch Nieuws Nr 36 - herfst 2017 :
Voorwoord / Oplossing en winnaar prijsvraag Academisch Nieuws 35 / Prijsvraag: nieuwe opgave / Clubnieuws: Herinnering lidmaatschap 2018 / Column: In de put / Zythos-nieuws: Zythos Bierfestival, ZBF festivalteam, Mythbusters, Sint-Niklaas, Nationale werkgroep "Bier" / Op café bij de brouwer: Brasserie {C} / O.B.A.D.-activiteit: Negende Diesters Bierfestival – 21 oktober / Geproefd: Little Earth Project / De Onverbiddelijke O.B.A.D.-Strip / Dood door bier (2) / Vers van de Pers: De edele InBorst van AB InBev / Namur... c’est bon, c’est Wallon / Streek(bier)nieuws: Tuverbol 2017, Hoplinter verkoopt vijfhonderd speciale flessen voor goede doel, Twee nieuwe Hagelandse Parels / Clubnieuws: Gezocht: medewerkers ZBF 2018 / Billie’s Craft Beer Fest / Vers van de Pers: Heineken zoekt bierproevers / Charleroi, le Pays Noir / Op café bij de brouwer: Brasse & Vous / O.B.A.D.-activiteit: Brouwerijbezoek Anders! 2.0 – 21 november / Twaalfde trappistenbrouwerij op komst / Hagelands Streekbierenmenu – deel 21: Amuse - Lauw toastje met vijg, havermout, rozemarijn, tijm, brie en Vesalius, Voorgerecht - Puree van pompoen en salie, St. Jacobsvruchten, salieboter, curry-aardappeltjes en Festinaak, Hoofdgerecht - Victoriabaars met een venkel- en gemberpuree, verse venkel met een sausje van bier en sinaas, gefrituurde gember en De Vlier White, Dessert: Verse vijg met saus van witte chocolade en kardemom,  kletskoppen, pecannoten, marsepein en Aarschotse Bruine / Geproefd: Totem / Barcelona / The Strange History of an Ostrich / Stout sûre Meuse... Namur Capital de la Bière / Café in de Kijker: Het vernieuwde Nieuwhuys / O.B.A.D.-activiteit: Ledenavond – 9 december / De klap van ‘t stad / Clubnieuws: Activiteitenkalender 2018 / Vooruitblik / Agenda "Waar naartoe" / Wistudatjes

Academisch Nieuws Nr 35 - zomer 2017 :
Voorwoord / Oplossing en winnaar prijsvraag Academisch Nieuws 34 / Prijsvraag : nieuwe opgave / Clubnieuws: Medewerkers gezocht voor het negende Diesters Bierfestival / Column: ’t Zijn lappen, die flappen / Zythos-nieuws: Goed Doel Zythos, De Zytholoog, Bartenten, Nationale werkgroep "Bier" / Retro Jardin / Dood door bier / Clubnieuws: Alfabetisch rangschikken / Streek(bier)nieuws: Comesier: nieuwe bierfirma in het Hageland, Braus: nog een nieuwe bierfirma in het Hageland, Aareberg, De Vlier White, Census, Ribaldus Stoutest Porter, Buvens wint 2x brons, Festinaak / De Onverbiddelijke O.B.A.D.-Strip / Jane Austen ... en bier / O.B.A.D.-activiteit: Bier en Spelen II – 29 juli / Hagelands Streekbierenmenu – deel 20: Amuse - Parelcouscous met puntpaprika, abrikozen en Alpaïde, Voorgerecht - Mosselen met citroengras, chili en kokosmelk, geparfumeerd met Loterbol Blond, Hoofdgerecht - Zeebaars met erwtenpuree, gefruite lente-ui, asperge en aardappeltjes, met Climax, Dessert - Gebak met matcha, yuzu-mousse en gelei, met Ambras / Café in de kijker: Café De Hoef, Schaffen / De Brewery Tap: wie zijn ze, wat doen ze? / Londen - Oost / Tienen of all places / Van bier krijg je borstjes? / Clubnieuws: Koppeltjes / Brouwerij Leysen / Bier en beestjes / Op zoek naar Duits Biergenuss / Op café bij de brouwer: Brouwerij Het Anker / Clubnieuws: O.B.A.D. bedankt de ZBF-medewerkers / O.B.A.D.-activiteit: Streekbierenmarkt – 20 augustus / Opinie: Bierfirma’s die de brouwerij niet op het etiket zetten : boycotten of niet? / O.B.A.D.-activiteit: Brouwerijbezoek Brasserie de Bertinchamps en Brasserie du Brabant – 2 september 2017 / De geboorte van Festinaak in Vissenaken / Gevechtsvliegtuigen als bierleverancier / Dag van de Bierconsument / Opendeurweekend Brewhouse Karbo / Historische biercocktails / Vooruitblik / Agenda "Waar naartoe"

Academisch Nieuws Nr 34 - lente 2017 : Voorwoord / Oplossing en winnaar prijsvraag Academisch Nieuws 33 / Prijsvraag : nieuwe opgave / Zythos-nieuws: Wijzigingen in het Zythos-bestuur, Medewerkers Zythos Bierfestival, Brouwerij Het Anker wint consumententrofee Zythos Bierfestival 2017, Consumententrofee Zythos Bierfestival Top 10, Goed Doel Heikantse Bierliefhebbers, Dag van de Bierconsument, Nationale werkgroep "Bier" / Column: Kijken mag, aankomen niet! / Clubnieuws: Zomerse activiteiten in Diest: Retro Jardin / Streek(bier)nieuws: Nieuwe Loterbol, Nieuwe bierfirma Brouwerij Van Hellemont, Historisch recept haverstout komt op de markt, Nieuwe bieren Jessenhofke / Festivalitis: 24ste Aarschots Bierfestijn / Hagelands Streekbierenmenu – deel 19: Voorgerecht - Asperge met krab, kaffir en Druppel Hop, Soep - Kip, limoen en korianderbouillon met De Vlier Saison, Hoofdgerecht - Zalm "Wellington" met Blondin, Dessert - Curd van bloedappelsien en vla geparfumeerd met spar en De Vlier X-Mas Spicy / O.B.A.D.-activiteit: Themadegustatie Brouwerij Amai met gastspreker Henk Fijneman – 7 april / Telex: Arnold Magazine: "All things beer" / Zythos Bierfestival 2017 / Kroegentocht door Aalst & Affligem met Ambarosa / Er zijn IPA’s... en IPA’s... / Brouwerij in opbouw: Antidoot / België boven op Göteborg Öl & Whiskyfestival / Een tip van de Zweedse biersluier / De Onverbiddelijke O.B.A.D.-Strip / Springfest / Op café bij de brouwer: Brouwerij De Kroon / Camden Town Brewery / Column XL: Busje komt zo / Brabants Bier Buffet / O.B.A.D.-activiteit: Toer de Geuze – 7 mei / Shut Your Mout: Mouterij Cuypers / Voorstelling Linus Pils / Clubnieuws: Zomerse activiteiten in Diest: Streekbierenmarkt Diest / O.B.A.D.-activiteit: Grensoverschrijdende bieren – 2 juni / 1ste bierdegustatie Brouwerij Den Druppel & Stanneman / Vooruitblik / Agenda "Waar naartoe" / Uitsmijters

Academisch Nieuws Nr 33 - winter 2017 : Voorwoord / Oplossing en winnaar prijsvraag Academisch Nieuws 32 / Prijsvraag : nieuwe opgave / Zero alcohol = zero bier / Indy Man Beer Con / O.B.A.D.-activiteit: World Beer Cup – 13 januari / Saison / Smaakdown17 / De kroon op het werk / Streek(bier)nieuws: Druppel Zwèt, Lazarus, Stanneman: nieuwe bierfirma in Herselt, Aarschotse Bruine Grand Cru, Brouwerij De Kale Ridders / Lommel, de verborgen parel / Hagelands Streekbierenmenu – deel 18: Voorgerecht - Gegrilde tarbot op een bedje van couscous, bloemkool en munt, met een salsa van clementine, passievrucht en De Vlier Saison, Soep - Witloof en curry soep met pittige garnalenpakketjes en Drossaard, Hoofdgerecht - Eendenborst met knolselderpuree, kort gebakken appeltjes, fondantaardappeltjes en een saus van braambes en Duc, Dessert - Verrine met een chocolade en mascarpone trifle op basis van Baileys en Druppel Zwèt / Het Diepe Zuiden van de VS / Beroemd theater brandt af ! (maar erger wordt vermeden door bier) / Kruiden in de biertuin: koffie / Namur Capital de la Bière / Pas op voor de Bierman ! / O.B.A.D.-activiteit: Brouwerijbezoek aan Het Nest en De Dochter Van De Korenaar – 11 februari / Column: Bierfest / Trappisten zonder kater / Festivalitis: 5de Bierfestival in Laakdal / Clubnieuws: Uitslag Poll "Toer de Geuze" / Alvinne Craft Beer Festival / Biercups: Al eens bier gezien uit een koffiemasjien...? / Brick Store Pub & Three Taverns Brewery / Het Boekenplankje: Op Café in Vlaanderen, Authentieke Belgische cafés / De Onverbiddelijke O.B.A.D.-Strip / O.B.A.D.-activiteit: Historische Bieren Herleven – 18 maart / Zythos-nieuws: Bestuur en vacatures, Zythos Bierfestival, Voorverkoop ZBF, Brabants Bier Buffet, Nationale werkgroep "Bier" / Vooruitblik / Agenda "Waar naartoe" / Bricks & Beer / Wistudatjes

Academisch Nieuws Nr 32 - herfst 2016 :
Voorwoord / Oplossing en winnaar prijsvraag Academisch Nieuws 31 / Prijsvraag: nieuwe opgave / Clubnieuws: Hernieuwing lidmaatschap 2017 / Zythos-nieuws: Bestuur en vacatures, Organisatie ZBF, Boekenvoordelen voor Zythos-leden, Parlementaire vraag hobbybrouwers, Open brief Maggie De Block, Biercultuur opgenomen in de lijst van immaterieel cultureel erfgoed UNESCO, Nationale werkgroep "Bier" / Bricks & Beer / Column: Festivalitis / Wales / O.B.A.D.-activiteit: Achtste Diesters Bierfestival – 22 oktober / De Onverbiddelijke O.B.A.D.-Strip / Streek(bier)nieuws: Malterfakker: nieuwe bierfirma in het Hageland, Likewise: nieuwe bierfirma in Diest, Brouwerij Buvens: nieuwe brouwerij in Diest, Hoplinter voor het goede doel / Siphon Brewing / Clubnieuws: Gezocht: medewerkers ZBF 2017 / Bedenkelijke bierbestanddelen: paddenstoelen / Bier met een haantje / Clubnieuws: Nieuwe O.B.A.D.-T-shirts / Kever geilt op bierfles / Carrément Bières en Villers-la-Ville / O.B.A.D.-activiteit: Bier & Chocolade – 18 november / Hagelands Streekbierenmenu – deel 17: Voorgerecht - Ravioli van spinazie en paddenstoelen en jeneverbessenroomsaus met Climax, Soep - Bloemkoolsoep met texturen van bloemkool en Sint-Jacobsvruchten, met Ambras, Hoofdgerecht - Pakketjes van fazant met wortel- en pastinaakpuree, aardappel- en rozemarijnrösti’s en saus van Feminis, Dessert - Pompoenmousse met Kraaike Tripel Donker / Van katers en aanverwanten / Edinburgh / Brouwerij Vissenberg / O.B.A.D.-activiteit: Ledenavond – 10 december / Van de Hof naar de Dungeon / Clubnieuws: Activiteitenkalender 2017 / Vooruitblik / Agenda "Waar naartoe" / Wist je dat... de theorie van het schaap

Academisch Nieuws Nr 31 - zomer 2016 :
Voorwoord / Oplossing en winnaar prijsvraag Academisch Nieuws 30 / Prijsvraag: nieuwe opgave / Curieuze Bierspelen – Haxey Hood / Clubnieuws: Medewerkers gezocht voor het achtste Diesters Bierfestival / Tour d’Hageland – derde etappe: Horst en omgeving / Carrie Nation … of "je wordt niet steeds bekend voor hetgeen je wou" / Retro Jardin 2016 / De Onwaarschijnlijke Oorsprong van sommige etenswaren / Clubnieuws: Gezinsuitbreiding / De Onverbiddelijke O.B.A.D.-Strip / O.B.A.D.-activiteit: Internationale degustatie Scandinavische bieren – 29 juli / Clubnieuws: O.B.A.D. bedankt de ZBF-medewerkers / Tour d’Hageland – vierde etappe: Hoegaarden, Tienen, Boutersem en Bierbeek / Clubnieuws: Doe-het-zelvers doen het met O.B.A.D. / CAMRA Great British Beer Festival / Oud bier – of een nagel méér in de doodskist van de IPA-mythe / O.B.A.D.-activiteit: Streekbierenmarkt Diest – 21 augustus / Streek(bier)nieuws: Nieuwe brouwerij in het Hageland: Abdij van Averbode, Nieuwe bierfirma in het Hageland: Flawaal / Mythbusters: De Middeleeuwse Watermythe / Streekbierenfestival Land van Aelst / Hagelands Streekbierenmenu – deel 16 : Amuse - Sint-Jacobsvruchten in een tapenade van geroosterde paprika en Loterbol Special Blond, Voorgerecht - Hartige pannenkoek met rivierkreeftjes, pikante mangosaus en Tumulus Experiment 15, Hoofdgerecht - In zout gebakken goudbrasem met basilicummayonaise en Gasthuis Tripel, Dessert - Granita van roze pompelmoes en Druppel Hop en een coulis van basilicum, munt en gember / O.B.A.D.-activiteit: Brasserie Caracole, Durbuy en Brasserie de la Lienne – 3 september / Diest Demert / Festivalitis: 28ste Bierfeesten Veerle-Laakdal, Bierweekend Lambikstoempers, 26ste Bierfestijn Vorst-Laakdal, Het Hams Bierfeest / Tour d’Hageland – vijfde etappe: Landen en Zoutleeuw / Zythos-nieuws : Wijzigingen in het bestuur en vacatures, Voordeel voor Zythos-leden / City Beer & Chocolate Golf / Vooruitblik / Agenda "Waar naartoe"

Academisch Nieuws Nr 30 - lente 2016 :
Voorwoord / Oplossing en winnaar prijsvraag Academisch Nieuws 29 / Prijsvraag : nieuwe opgave / Curieuze Bierspelen – bottle-kicking / O.B.A.D.-activiteit: Bierkwis “Oh Bierbaar België” – 2 april / Clubnieuws: Zomerse activiteiten in Diest: Retro Jardin / Streek(bier)nieuws: Internationale gemeenschap smaakt Vesalius, Wolf-café verhuist, De Vlier maakt bruine variant van Klerkenbier, Hof ten Dormaal crowdfunding, Nieuw bier op komst voor Den Druppel, Nieuw in Koersel: Brouwerij en Grand Café Remise 56 / Tour d’Hageland – eerste etappe: Diest, Averbode en omgeving / Beer & Chocolade @ Laurent Gerbaud / Hagelands Streekbierenmenu – deel 15 : Voorgerecht - Open lasagne van flespompoen en gamba’s in een sausje van gamba, tuinbonen en Alpaïde Cuvée van de Generaal, Soep - Broccoli en blauwschimmelkaas met Broeder Jacob Double Port, Hoofdgerecht - Thaise groene curry met kip, asperges en prinsessenboontjes met Tumulus Magna, Dessert: Rabarber panna cotta met muntgeroosterde rabarber en De Vlier Saison / Bier en gezelschapsspelen / Zythos Bierfestival 2016 / Clubnieuws: O.B.A.D.-infostand op de Biermaand in Diest / O.B.A.D.-activiteit: Themadegustatie “De Gistfluisteraar” – 7 mei / Bedenkelijke bierbestanddelen: de mysterieuze braaknoot / Clubnieuws: Zomerse activiteiten in Diest: Streekbierenmarkt / Telex: Binnenkort een Spaanse trappist? / Festivalitis: 23ste Aarschots Bierfestijn / Hoe zou het nog gaan met… de IPA-mythe? / Clubnieuws: O.B.A.D.’se sleedoorn in Westvlaams bier / Het Moment: Abdij van Averbode opent belevingscentrum / Tilquin English Beer Festival / Kies de beste Duvel Tripel Hop / New York: The Belgian Beer Café / De Onverbiddelijke O.B.A.D.-Strip / Barboteur Beersdays#1 / Vraag het eens aan… De Romeinen / Tour d’Hageland – tweede etappe: Aarschot en deelgemeenten / Leuven Innovation Beer Festival 2016 / O.B.A.D.-activiteit: Degustatie “Iedereen kan brouwen” – 10 juni / Clubnieuws: Zomerse activiteiten in Diest: Opening van de Demer / Zythos-nieuws: Wijzigingen in het bestuur, Boekenvoordeel voor Zythos-leden, Goed Doel Heikantse Bierliefhebbers, Goed Doel Zythos, Vrienden van het Bier stopt ermee / Danske Ölentusiaster Bierfestival Kopenhagen / Chimay-avond in De Goede Vrijdag / Vooruitblik / Bricks & Beer / Agenda "Waar naartoe"

Academisch Nieuws Nr 29 - winter 2016 :
Voorwoord / Oplossing en winnaar prijsvraag Academisch Nieuws 28 / Prijsvraag : nieuwe opgave / Curieuze Bierspelen – dwile flonking / O.B.A.D.-activiteit: Themadegustatie Porter & Stout – 15 januari / Malt & Mout verwelkomt 3 nieuwe Brusselse brouwerijen / Eisbock baby! / Clubnieuws: postzegels / Kunst bij ’t bier: Jan van de Velde (III) / Streek(bier)nieuws : Hagelandse Parel, Nog een nieuwe bierfirma in het Hageland: Hoplinter, Nieuwe website voor Brouwerij De Schuur, Drossaard terug beschikbaar, Feminis, Vervolg werkzaamheden brouwerij Vissenaken / Trappistenwandeling Dubh Linn / O.B.A.D.-activiteit: Bezoek aan Contreras en Brouwers Verzet – 13 februari / Hagelands Streekbierenmenu – deel 14 : Amuse - Met gin geparfumeerde scheermesjes met venkel, tomaat, limoen-druppels en een venkelschuimpje met Druppel Hop, Soep - Spicy aspergesoep met korianderolie en Drossaard, Hoofdgerecht - Köfte met aromatische gehaktballetjes en Himelein, Dessert - Limoen- en citroenpavlova met BIIR 4B Oude Gueuze / Brasserie Jandrain-Jandrenouille / Sint Forbadil: water in bier veranderen met een hondenkop / Kruiden in de biertuin: gember / Trappistenweekend met een Hofbrouwer / Marathon van vier Britse brouwerijen / Festivalitis: 4e Bierfestival in Laakdal / Bier en Chocolade @ Chocoladesalon Brussel / Telex: Aldi-bier lijkt teveel op Jupiler / BR(ouw/us)SEL / De Objectieve O.B.A.D.-strip / O.B.A.D.-activiteit: Het Groote Musicologische Experiment – 11 maart / Vooruitblik / Bricks & Beer / Agenda "Waar naartoe"

Academisch Nieuws Nr 28 - herfst 2015 : Nieuwjaarsbrief van de voorzitter / Oplossing en winnaar prijsvraag Academisch Nieuws 27 / Prijsvraag : nieuwe opgave / Clubnieuws: Hernieuwing lidmaatschap 2016 / Column: Blazen / Pairi Daizi, anders bekeken / Streek(bier)nieuws : Seizoenbier vervolledigt gamma bij De Vlier, Nieuw cijfertje voor de Wolf, Nieuwe brouwerij en nieuwe bierfirma in het Hageland, Enorme uitbreiding brouwerij Vissenaken, Vierde bier voor Aarschotse Stadsbrouwerij, Sibyl en AmBassadeur / Het Diestse Brouwverleden: Brouwerij De Pelicaen / Café in de kijker: Het Bruine Café, Aarschot / Krakau, waar geschiedenis en biercultuur elkaar ontmoeten / O.B.A.D.-activiteit: Zevende Diesters Bierfestival – 24 oktober / De ene hymele is de andere niet / Clubnieuws: Gezocht: medewerkers ZBF 2016 / The Prague Beer Museum / Mas cervezas por favor! Degelijk bier in Sevilla, (g)een speld in een hooiberg / Beter Schief Derin Dan Recht Derneffe / O.B.A.D.-activiteit: Themadegustatie Kaas & Bier – 20 november / Op café bij Fernanda / Hagelands Streekbierenmenu – deel 13 : Voorgerecht - Wildkroketten met knolselder, waterkerspuree, mierikswortelroom, cannelloni van rode biet en geitenkaas, en Black Out Russian Imperial Stout, Soep - Soepje van waterkers en lente-ui met Sint-Jacobsvruchten en Loterbol Special Blond, Hoofdgerecht - Lamskroon met ouderwetse hutsepot, tomatencoulis met Wolf 6 en minestronegroenten, Dessert - Citroenkaastaart met limoengelei, frambozencoulis en BIIR Sweet-Sour / Festivalitis: Lambikstoempers helpen tegen de verzuring van de maatschappij, Arch’en Bières, streekbierenfestival in Archennes, Streekbierenfestival Uit het Land van Aalst, Streekbierenmarkt Tienen, Dijleschuimers BierProef Festival / O.B.A.D.-activiteit: Slotevenement Week Van De Smaak – 22 november / Voor u geproefd: het Leffe Royal assortiment / Bespeel de zintuigen: bier matchen met iets anders / Pompoen in de Biertuin / O.B.A.D.-activiteit: Ledenavond – 12 december / Clubnieuws: Activiteitenkalender 2016 / Hobbybrouwerij Sint-Franciscus / Vooruitblik / Bricks & Beer / Agenda "Waar naartoe"

Academisch Nieuws Nr 27 - zomer 2015 :
Voorwoord / Oplossing en winnaar prijsvraag Academisch Nieuws 26 / Prijsvraag : nieuwe opgave / Clubnieuws : Medewerkers gezocht voor het zevende Diesters Bierfestival / Telex : Het Nest is brouwerij (en wat voor één!) / Een tocht door het bierige westen van de VS en Canada / Streek(bier)nieuws : Experiment bij de Kale Ridders, Drossaard komt terug, Ambitieuze uitbreiding voor DijkWaert / Retro Jardin / Bierreclame: open brief / Ijsland: de bierwoestijn in de Atlantische Oceaan / Hagelands Streekbierenmenu – deel 12 : Voorgerecht - Tiam van krab en avocado, met een coulis van mango en salsa van tomaat, en Tuverbol, Soep - Soep van tomaat en venkel, met basilicumolie en Forto, Hoofdgerecht - Zeevruchtenlinguini in een pikante saus met Loterbol Special Blond, Dessert - Frambozen- en rozengelei met zoete kaas en Gulden Delle / Het Mysterie van de Graveney-boot / Ierland / Clubnieuws: O.B.A.D. bedankt de ZBF-medewerkers / O.B.A.D.-activiteit : Bier en Spelen – 1 augustus / Skål! Denemarken, het land van de legoblokjes, de Vikings, de kastelen, de stranden en ... het bier / Festivalitis : Ambiorix herovert Tongeren, Namur – Capitale de la bière, Bierfeesten Veerle, Bierfestijn Vorst / O.B.A.D.-activiteit: Streekbierenmarkt Diest – 23 augustus / Bedenkelijke bierbestanddelen / Telex: AB InBev onderzoekt gelijkenissen tussen Jupiler en Aldi-bier en overweegt actie tegen Aldi / O.B.A.D.-activiteit: Uitstap naar Zeeland – 5 september / Vooruitblik / Agenda "Waar naartoe?" / Bijlage : Stadswandeling Veere