Om ons ledenblad te ontvangen, moet je lid zijn van de Objectieve Bier Academie Diest
A r c h i e f  (nummers 46-60) :

Academisch Nieuws Nr 60 - herfst 2023 :
Voorwoord / In memoriam: Sus Exelmans / Zythos-nieuws: Ontslag voorzitter Freddy Van Daele, Geen Zythos Bierfestival 2024, Vacatures Raad van Bestuur, Lidgelden buitenlandse A-leden omhoog in 2025, Nationale werkgroep "Bier" / ChatGPT / Column: Bier drinken kan goed zijn voor je weerstand en kan je helpen met afvallen / Geproefd: Tiny Rebel Sleigh Puft / O.B.A.D.-activiteit: Bier & Whisky – 13 oktober (deel 1) / Helpt biergist écht tegen huid- en darmproblemen? / Telex: Nieuw trappistenbier Tynt Meadow op komst? / Atom Beers: proeven van wetenschap / Aarschotse Stadsbrouwerij / Uit de volksmond / Clubnieuws: Hernieuwing lidmaatschap 2024 / Streek(bier)nieuws: Brouwateljee 2.0, De Kloostergang zoekt overnemer, Druppel Quadrupel Barrel Aged, Nog Druppels?, Opstart eigen brouwerij HopHemel zeer dichtbij / Café in de kijker: De Reynaert, Leuven / Vers van de Pers: Bitter nieuws: klimaatopwarming kan de smaak van bier aantasten (en de prijs verder opdrijven) / L’Auberge Rouge / Geproefd: Aarschotse Stadsbrouwerij / Op café bij de brouwer: San Franciso Brewing Co. / Scottish Borders / Reinaert De Vos / Geproefd: Sierra Nevada Pale Ale / O.B.A.D.-activiteit: Bier & Whisky – 13 oktober (deel 2) / Recept: Everzwijnpaté met peperkoek en Aarschotse Bruine, Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met rode biet, zure room, cacao en Aarschotse Bruine Grand Cru, Brochette van scampi met zoetzure saus en Gasthuistripel, Kokoscurry met kikkererwten en Gasthuistripel, Tataki van entrecôte met rucola, citroendressing, knoflook en Opperjan / Tap Takeover Diaz Brewing bij HopHemel / O.B.A.D.-activiteit: Degustatie Stout – 17 november / Voor u gelezen / Tempest Brewing / O.B.A.D.-activiteit: Ledenavond – 9 december / Nieuws in de marge / Clubnieuws: Activiteitenkalender 2024 / O.B.A.D.-activiteit: Proeverij op afstand – Tipsy Tribe / Geproefd: Tipsy Tribe / De meest gedronken bieren wereldwijd volgens de world ranking van Untappd / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 59 - zomer 2023 :
Voorwoord / Wist-u-datjes / Zythos-nieuws: Vacatures Raad van Bestuur, Nationale werkgroep "Bier" / Brasserie de la Mule / O.B.A.D.-activiteit: Themadegustatie Gist – 9 juni 2023 / Column: Waarom mussen geen bier drinken / Café in de kijker: De Hopschuur, Bornem / Streek(bier)nieuws: Bierkroeg Den Hulst te koop, Nog Druppels?, Nieuw (oud) bier bij De Vlier, Open Monumentendag bij Loterbol / Wie stak "de meest wankele pub van Engeland" in brand? / Clubnieuws: Winnaar 3de fotowandelzoektocht / O.B.A.D.-activiteit: Zomerse pop-up – 9 juli 2023 / Geproefd: Brasserie de la Mule / Uit de volksmond / Nieuws in de marge / Kanaaleilanden / Recept: Mini-kaasschotel met De la Mule Kölsch, Tonijnrollade met pastinaakcrème en lente-ui in een korst van zwarte peper, met Silber Pils, Gegrillde asperges met raapjes in gerookte boter en De la Mule Lager, Gevulde aardappelen met zwarte look en Dunkel Weisse, Rabarbercrumble met Berliner Wine SIP / Utrecht / De Baskwadder / O.B.A.D.-activiteit: Bier van alle windstreken – 18 augustus 2023 / Column: Over het paard / Saintruin Bierkoerse / O.B.A.D.-activiteit: Brouwerijbezoek Brasserie Lupulus en Misery Beer – 9 september 2023 / Bierproeverswandeling Webbekom / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 58 - lente 2023 :
Voorwoord / Uit de volksmond / Zythos-nieuws: ZBF Consumententrofee, Nieuwe Zythos-vereniging, Enquête over informatie op bieretiketten, Vacatures Raad van Bestuur, Nationale werkgroep "Bier", EBCU onthult nieuwe gids voor bierstijlen, Nieuwe acties Zythos vzw / O.B.A.D.-activiteit: Themadegustatie Brut bieren – 14 april 2023 / Column: De Vlaamse Canon: FIER OP ONS BIER / Café in de kijker: Café Pallieter, Herselt / Enigma, brouwerij in opbouw / Vers van de pers: Brouwerij Leysen stookt zijn ketels voortaan met pellets gemaakt van bierdraf / Telex: Het Oostenrijkse trappistenklooster Stift Engelszell houdt op te bestaan / Streek(bier)nieuws: Orval-ambassadeurs in onze regio, Extra openingsuren De Kloostergang, Toekomst Tuverbol verzekerd, Nog Druppels?, Heropstart De Carport / O.B.A.D.-activiteit: Fotowandelzoektocht 2023 / Geproefd: Dame Jeanne / Brasserie Jandrain-Jandrenouille / Vers van de pers: Pintje printen? / DVDK Festival / Zythos Bierfestival 2023 / Op café bij de brouwer: Wolf.Brussels / Recept: Cannelloni van knolselder met Thaise salade en IV Saison, Centerba-bouillon met dumplings en VI Wheat, Gegrilde ananas met sausje van kokosroom, limoen en chili, met V Cense, Sinaasappel-cardamom-cake met III Gravity / Nieuws in de marge / Norman Cornish / O.B.A.D.-activiteit: Brouwerijbezoek Antidoot Wilde Fermenten – 13 mei 2023 / Café in de kijker: De Zotte Lambiek, Teuven / Nooit meer bier drinken... of leve de 'kater killer' / Geproefd: Jandrain-Jandrenouille / De Merode / Vers van de pers: Tegen illegale woekerhandel / Limburg Craft Beer Weekend / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 57 - winter 2023 :
Voorwoord / Zythos-nieuws: Zythos Bierfestival voor het eerst in Kortrijk, Voorverkoop Zythos Bierfestival, Waarom verhuizen, waarom Kortrijk?, Gezocht: medewerkers ZBF 2023, Zythos valt in de prijzen, Algemene Vergadering Zythos vzw, Vacatures Raad van Bestuur, EBCU volgt Zythos, Nationale werkgroep "Bier" / Column: Gestript / O.B.A.D.-activiteit: Degustatie nieuwe brouwerijen 2022 – 13 januari 2023 / Craywinckelhof / Eerste Brusselse whiskey / Geproefd: Brouwerij Kestemont / Vers van de pers (niet meer zo vers) / Streek(bier)nieuws: Loterbol niet te koop, Blondin (tijdelijk) volledig uitverkocht – en opnieuw beschikbaar, De Vlier Quintuppel, Nieuwe bieren bij Den Druppel / Vers van de pers: Pi(l)sbier: bier gebrouwen met rioolwater / O.B.A.D.-activiteit: Fotowandelzoektocht 2023: Forten & vesten (5,5 km) / Café in de kijker: Prinsenhof, Herenthout / O.B.A.D.-activiteit: Bier en chocolade in brouwerij Loterbol – 11 februari 2023 / Gedachten over bier, gezondheid en welzijn / Geproefd: Craywinckelhof / Telex: Eylenbosch vervoegt HORAL / Nieuws in de marge / Op café bij de brouwer: Den Hopperd / Column: Weerzinwekkend woke / Telex: HORAL stelt lidmaatschap open voor geuzeliefhebbers / Veiliger op de baan dankzij een cafébezoek / Geproefd: Black Attack / Trappist Achel wordt abdijbier / Recept: Schelpjes met fijne groenten, botersausje, peterselie-bieslookolie en KraaiKe Zilver, Zeebaars met radijs en KraaiKe Brut, Waldorf-lasagne met KraaiKe Amber Tripel, Raapjes met heideboter en KraaiKe Tripel Blond Barrel Aged on Whisky Casks, Hapje van verse marsepein met perzik, gedroogde abrikoos, vijgen en rozijnen-op-rum, met KraaiKe Milkstout BA Bourbon casks / Wie wordt de beste hobbybrouwer van België en Nederland? Brouwland organiseert 8ste Biercompetitie / De vagebonden van Merksplas / O.B.A.D.-activiteit: Brouwerijbezoeken DOK Brewing en Stroom Brouwers in Gent – 11 maart 2023 / Vooruitblik / Uit de volksmond

Academisch Nieuws Nr 56 - herfst 2022 :
Voorwoord / Zythos-nieuws: Raad van Bestuur, ZBF Consumententrofee, ZBF verhuist, Nieuw type lidmaatschap, Bjórmenningarfélag Íslands sluit zich aan bij EBCU, Nationale werkgroep "Bier" / Column: Biertherapeut / Clubnieuws: Gezocht: medewerkers ZBF 2023 / O.B.A.D.-activiteit: Brouwerijbezoeken Brussel – 15 oktober 2022 / Duration Brewing / Vers van de pers: Stop met het jatten van bierglazen op café / Brouwerij Het Nest / Café in de kijker: Café Bornhem, Gent / Clubnieuws: Iedereen Zythos-lid / Tipsy Tribe / Clubnieuws: Herinnering lidmaatschap 2023 / Geproefd: 1B2T / Streek(bier)nieuws: Aegir Solaris, Uitbreiding gamma Brickx, Stoomgenerator bij Enigma, Tafelbier bij De Schuur, Tuverbol, Geld voor toerisme, Nieuwe bieren bij Den Druppel / Nieuws in de marge / Zonneboeren / Vers van de pers: Een bierblik van 550 euro / Geproefd: Het Nest / Taproom De HopHemel / O.B.A.D. Activiteit: Discovering Zweden en Lapland met Papi Sjaak – 18 november 2022 / De Alvermannen van Wommersom / Little Earth Project / Rekening niet betaald op café? / Café in de kijker: Bar Beenhouwer, Gent / Recept: Mini-pannenkoekjes met pittige mangovulling en KoekeDam, Witloofhapje met SchuppenAas, Hartige Millefeuille van rode biet, peer en een crème van blauwe kaas met SchuppenBoer Maxima Wine Barrel Aged, Taartje met kastanjecrème en peer met SchuppenBoer Winter 2022 Rum Barrel Aged / Uit de volksmond / O.B.A.D.-activiteit: Ledenavond – 10 december 2022 / Clubnieuws: Activiteitenkalender 2023 / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 55 - zomer 2022 : Voorwoord / Column: Overmatig alcoholgebruik veroorzaakt afname van hersenweefsel / Zythos-nieuws: Raad van Bestuur, Nationale werkgroep "Bier" / Hopville / O.B.A.D.-activiteit: Zomerse pop-up – 10 juli 2022 / Geproefd: De Vlier / Streek(bier)nieuws: Hof ten Dormaal zoekt investeerders voor zonnepanelen, Brouwerij De Ranke neemt productie van Kerkom-bieren over, Nieuwe druppels / Zomerse biercocktails / Geef verouderd bier een nieuwe kans: de slakkenpub / Lakes Brew Co. / Bierproevertjeswandeling in Dassenaarde / Vers van de pers / Telex: Opnieuw etiketten op flessen Trappist Westvleteren / Uit de volksmond: Vechten tegen de Bierkaai / Op café bij de brouwer: De Vlier / O.B.A.D.-activiteit: Themadegustatie De HopHemel met foodpairing – 13 augustus 2022 / Opinie: Craft Bier / Drie brouwerijen, driemaal anders / Geproefd: Het Nest: All-In Cascade / Op café bij de brouwer: Brewmine TAP / Bierproevertjeswandeling Webbekoms Broek / Geproefd: Lakes Brew Co. / Café in de kijker: Bierhuis Oud Beersel / Nieuws in de marge / Recept: Amandel, gerookte perzik, geitenkaas, De Vlier Rosé, Gevulde ui met parelcouscous, gegrilde courgette en harsige kruiden, De Vlier White, Kip, wortel en gember met pindasaus en Holsbeekse Tripel, Bolletje van ricotta en spinazie met granita van zuring, met De Vlier Demi Sec, Roulade van varkensgebraad met mierikswortel en groene appel met De Vlier Blond, Erwtencoulis met munt en artisjokbodem in witloofblad, met De Vlier Brut / De Witte van Zichem / Vers van de pers: Bier binnen de EU: de cijfers voor 2021 / O.B.A.D.-activiteit: World Beer Cup simulatie "tripels" – 9 september 2022 / Bier met invasieve planten / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 54 - lente 2022 :
Voorwoord / Overlijdensbericht / Zythos-nieuws: Vacatures Raad van Bestuur, Het belang van Zythos, Vacatures Raad van Bestuur (2), Resultaten ZBF 2022, Nationale werkgroep "Bier" / O.B.A.D.-activiteit: Fotowandelzoektocht 2022 / Column: Héél véél (maar nooit genoeg) / Zythos Bierfestival 2022 / Lambiek Fabriek / Opinie: Beer Masters / De Mythe van Dubbel en Tripel / Streek(bier)nieuws: Tuverrood, Nieuwe druppels, Houtgerijpt bier in Vissenaken, De Kloostertuin / Bidden bij de brouwer: Batteliek / Op bezoek bij Duvel Moortgat / Nello en Patrasche / Vers van de pers / O.B.A.D.-activiteit: Toer de Geuze – 30 april 2022 / Uit de oude doos: Liefmans / Open deur bij Brouwerij Leysen / Geproefd: Lambiek Fabriek / Café in de kijker: Kelly’s Perfect Sale and more / O.B.A.D.-activiteit: Degustatie sessiebieren – 20 mei 2022 / Geproefd: Brasserie d’Achouffe viert 40ste verjaardag / Telex: Enige Amerikaanse trappistenbrouwers stoppen ermee - De spagaat van Spencer / Recept: Hapje met kaas, selder en appel met Young & Wild Fontan-Elle, Zalmtartaar met soepje en granité van komkommer, gebakken asperges en Oude Geuze Brett-Elle, Maatjes met sjalot en witloof met Single & Wild Colon-Elle, Forel met gebakken citroen en Oude Geuze Bord-Elle, Rabarber Eton Mess en Juicy & Wild Rhub-Elle / Beer Event bij Tom’s Brouwerij / Nieuws in de marge / O.B.A.D.-activiteit: Bezoek aan Hof ten Dormaal – 4 juni 2022 / Uit de volksmond: Nog even afschuimen / Swafff! / Hopville / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 53 - winter 2022 :
Voorwoord / Misplaatst / Zythos-nieuws: Craywinckelhof brouwt het ZBF-medewerkersbier, De Zytholoog voor de derde keer verkozen tot tijdschrift van het jaar, Zythos Bierfestival, Algemene Vergadering Zythos vzw, Vacatures Raad van Bestuur, Nationale werkgroep "Bier" / Column XL: Nergens heter dan thuis / Brouwerij Vissenaken / Op café bij de brouwer: Uncharted Brew Co. / O.B.A.D.-activiteit: Proeverij op afstand "Straffe bieren" – januari / Vers van de Pers: Timmermans viert verjaardag met "Giotteke"/ Streek(bier)nieuws: Brouwerijcafé Loterbol opent opnieuw de deuren in april, Hagelandse bierfirma nu ook bij Hagelandse brouwerij, Enigma teaser, Fraline / Achtdaagse van La Trappe / Geproefd: de Barrel Aged serie van Bastion / Nieuws in de marge / Op café bij de brouwer: Spéciale Belge / Clubnieuws: Poll "oer de Geuze" / Geproefd: Brouwerij Vissenaken / O.B.A.D.-activiteit: Fotowandelzoektocht 2022 / Biervasten / Pallieter / Clubnieuws: Lidmaatschap houdt stand / Clubnieuws: ZBF-medewerkers / O.B.A.D.-activiteit: Proeverij op afstand "Zuid-Hageland" – februari / Recept: Himelein met gevulde peer gepocheerd in Earl Grey, chocoladebiscuit en saus van speculoospasta, Fasso met duo van soepen en gerookte ui , De Nacht met Chai Panna Cotta, een kardemonkoekje, karamel en pistache, Zandkoekjes met kardemon en sinaasappelzest voor bij de rest van het bier... / The Beer Experience / Clubnieuws: Mythbusters / Uit de volksmond: Begankenismaal, kinderbier en babyborrel / O.B.A.D.-activiteit: Trappistenbeleving met De Kloostergang – 11 maart / Wilde Bar Bara met Antidoot Wilde Fermenten / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 52 - herfst 2021 :
Voorwoord / Zythos-nieuws: Herinnering: Lidmaatschapsverhoging Zythos vzw, Vacatures Raad van Bestuur, Zythos Bierfestival, Zythos neemt HORAL Lambic Award 2021 in ontvangst, Nationale werkgroep "Bier" / Column: Tafelgenoten / Clubnieuws: Gezocht: medewerkers ZBF 2022 / O.B.A.D.-activiteit: Jurering Brouwland Biercompetitie – 1 oktober / Brussels Beer Project vanaf december 2021 in nieuwe brouwerij / De bouwwerf van Brussels Beer Project / Een nieuwe toekomst voor BBP in de Dansaertstraat / Op café bij de brouwer: Stroom Brouwers / Geproefd: Purple Hops / Clubnieuws: Herinnering wijziging lidgelden O.B.A.D. 2022 / Nieuws in de marge / Op café bij de brouwer: Circus Brouwerij / O.B.A.D.-activiteit: Themadegustatie Hop – 15 oktober / Streek(bier)nieuws: Brouwerijcafé Loterbol gesloten tot april, Orval-bord gestolen bij Irish Pub Dubh-Linn in Wolfsdonk, Bastion bij Loterbol en barrel aged bier, Nieuwe bieren bij Den Druppel in Aarschot, De Gouden Rudolf van Brouwerij Vissenaken, Mouterij Hof ten Dormaal / Geproefd: Het Floere Foefke / Clubnieuws: Hernieuwing lidmaatschap 2022 / Vers van de Pers: Trappist Rochefort is gered / Geproefd: Stroom / Jeanne Panne, heks van Nieuwpoort / Clubnieuws: O.B.A.D.-leden vallen in de prijzen / Op café bij de brouwer: Brasserie de la Mule / O.B.A.D.-activiteit: Themadegustatie Nieuwe Brouwerijen 2020-2021 – 19 november / Uit de volksmond: Het bier bij de buren is altijd koeler / Clubnieuws: Elektronische lidkaarten / Bottles & Barrels / Vers van de Pers: Nu al uitbreiding bij The Musketeers / Recept: Wrap met rode biet, geitenkaas en granaatappel met Supreme Raspberry Sour, Emulsie van peer en radijs met maatjesharing en Forel, Bobotie met Boulet, Toastje met warme geitenkaas, gerookte abrikoos en Yak, Knolselder, walnoot en sinaasappel met Belgian Stars & Stripes / O.B.A.D.-activiteit: Proeverij op afstand 8 – Kerst- en Winterbieren / Beer Awards / Clubnieuws: Activiteitenkalender 2022 / Strip: Het O.B.A.D.-Bieralfabet voor analfabeten en dyslectisten / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 51 - zomer 2021 :
Voorwoord / Zythos-nieuws: Vacatures Raad van Bestuur, Zythos Bierfestival 2022, ZBF-medewerkersbier, Lidmaatschapsverhoging Zythos vzw, Nationale werkgroep "Bier" / Column: Kinderen boven / O.B.A.D.-activiteit: Bijeenkomst Brouwateljee – 10 juli 2021 / Geproefd: Brouwerij ’t Verzet Oud Bruin Infusions / Streek(bier)nieuws: Enigma Brewery: binnenkort de derde brouwerij in Diest, Biermerk 42-FourTwo geïntegreerd bij Het Brouwateljee, Brickx: nieuwe brouwerij in het Hageland, Brouwerij Helmes: nieuwe brouwerij in het Hageland (2) / Nieuws in de marge / Bidden bij de brouwer: Heilig Hart Brouwerij / Clubnieuws: Wijziging lidgelden O.B.A.D. 2022 / Geproefd: De Mortselarij / Nieuws in de marge / O.B.A.D.-activiteit: Themadegustatie Brouwerij ‘t Verzet – zaterdag 7 augustus 2021 / Cafés in de kijker: 1030 Café en Python Beer Cellar / Nieuws in de marge / Uit de volksmond: Een huis vol dochters is als een kelder vol zuur bier / Wrede bierwraak / O.B.A.D.-activiteit: Bieralfabet / Recept: Foodpairing met Oud Bruin van 't Verzet - Oud Bruin Vineyard + Een koude amandelsoep met druifjes, Oud Bruin Cherry + gebakken forel met amandelschilfers op een puree van rode ui, Oud Bruin Strawberry + salsa van aardbei en tomaat met varkenshaasje, Oud Bruin Raspberry + parelcouscous met geroosterde paprika en krokant gebakken scampi, Oud Bruin Oak Leaf + toast van honing-notenbrood met geitenkaas en verse vijg / Op bezoek in het buitenland: Quimera Brewpub Lissabon / Geproefd: Boon "VAT" / Op café bij de brouwerij: Brouwerij 't Verzet / O.B.A.D.-activiteit: Pop-up – 5 september 2021 / Tijl Uilenspiegel / Strip: Het O.B.A.D.-Bieralfabet / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 50 - lente 2021 :
Voorwoord / Zythos-nieuws: Lidmaatschapsverhoging, Verkiezing Raad van Bestuur, Nieuwe leden en afvallers Zythos vzw, Nationale werkgroep "Bier" / Column : Uit de kast / Clubnieuws: Activiteitenkalender / Clubnieuws: Nieuwe goodie / Geproefd: VBDCK / O.B.A.D.-activiteit: Proeverij op afstand 3 – Blindproeverij / Streek(bier)nieuws: Nieuwe bieren Brouwerij Den Druppel, Brouwerij De Schieve stopt ermee, Bierferm breidt gamma uit, Terug van weggeweest: Meetsel, Brouwerij Loterbol opnieuw geopend, Nieuwe producten Jessenhofke, Nieuwe producten Antidoot, Zomers terras bij Hof ten Dormaal, Nieuwe brouwerij in Bierbeek, Brouwerijen en bierfirma’s in het Hageland, Zomerbar Den Druppel volledig verwoest door brand / Uit de volksmond: Proost... / Steun de horeca / Nieuws in de marge: Overheid misloopt tientallen miljoenen aan accijnzen op bier door corona / Vers van de Pers: Chimay lanceert nieuw bier / Uit het O.B.A.D.-woordenboek /O.B.A.D.-activiteit: Proeverij op afstand 4 – Brussels Beer Project / Recept: Oreo Philadelphia cheesecake met Kerel Stout, Traag gegaarde venkel met sinaasappel, gegrilde kabeljauw en Kerel Saison, Corn cream met Cajun kipfilet op spinazie en Kerel Flower Honey Saison / Vers van de Pers: 75 jaar Brouwerij St. Bernardus / VBDCK / Op café bij de brouwer : Brauw / Ros Beiaard / O.B.A.D.-activiteit: Proeverij op afstand 5 – DOK Brewing Company / Alcoholvrij bier / In het bad met O.B.A.D. / Geproefd: Brouwerij Bastion / Op café bij de brouwer: Tom’s Brouwerij / Nieuws in de marge / O.B.A.D.-activiteit: Bieralfabet / Geproefd: Retteketet – de pret van een oranget / Sint Jan Berchmanswandeling / Op café bij de brouwer: Het Brughuis / O.B.A.D.-activiteit: Proeverij op afstand 6 – En Stoemelings / Achter Pot en Pint: Vaderlandse geschiedenis / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 49 - winter 2021 :
Voorwoord / Zythos-nieuws: Wijziging Raad van Bestuur, ZBF-medewerkersbier, Nationale werkgroep "Bier", 1986: Het Jaar Van Het Bier / Column : Let it be / Proeverijen op afstand / Brasserie du Renard / Oudste bierbrouwerij ontdekt in Egypte? / O.B.A.D.-activiteit: Proeverij op afstand 1 – Brasserie Atrium / Streek(bier)nieuws: Alcoholvrije bieren van Force Majeur bij Weynants, Speciale bottelingen Brouwerij Den Druppel, Nieuw bier van Bastion: Lazaar / Achel geen trappist meer? / Westmalle Extra komt in de handel / De Evolutie der Tuverbollen / Heel veel cafés in de kijker: Zuur – de smaak van lege cafés / Recept: Aperitiefhapje met groene appel, roze pompelmoes, venkel en rivierkreeftjes, en Renard Pils, Puree van groene kool met kastanjecrème, varkensmignonette en peterselieolie, en Brunette, In gin gepocheerde peer met een kruidige crumble, en L’Adorée / O.B.A.D.-activiteit: Fotowandelzoektocht / Uit de volksmond / Geproefd: Howling Hops / Op café bij de brouwer: Brasserie de Rochehaut / O.B.A.D.-activiteit: Proeverij op afstand 2 – La Source / Gigantische alcoholwolken / Column: Spuiten en slikken / Gadget in de kijker: Topless blikopener / Vers van de pers: Br’ij De HopHemel / Geproefd: Brasserie du Renard / Jan De Lichte, een bendeleider uit de 18de eeuw / Vers van de pers: Politiek pakt 'almachtige' brouwers aan / Bier en wiskunde / O.B.A.D.-activiteit: Proeverij op afstand 3 – Blindproeverij / Uit de oude doos: Ola Dubh / Jury en rechter tegelijk / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 48 - herfst 2020 : Voorwoord / Clubnieuws: verlenging lidmaatschap 2021 / Zythos-nieuws: Zythos Bierfestival 2021 geannuleerd, Bierstijlen EBCU, Brief Zythos, Korting 10% op bierboeken Lannoo, Korting 20% op de eigen bierboeken, Nationale werkgroep "Bier" / Op café bij de brouwer: Sint Canarus / Streek(bier)nieuws: Nieuwe versie Loterbol Blond 6 van de fles, Brunet op whiskyvaten, Drie bieren van Bastion beschikbaar, De Vlier Scotch, Brouwerij De Schuur, De Vlier voor het goede doel, Nieuwe geschenkverpakkingen bij Brouwerij Vissenaken, Paternoster Tripel Whisky Barrel Aged / O.B.A.D.-activiteit: Historische Bieren Herleven – 17 oktober 2020 / Clubnieuws: Activiteitenkalender 2021 / Geproefd: De Ranke / Mong De Vos / Geproefd: Full Circle Brew Co. / Oude drankspellen / Uit de volksmond / Op café bij de brouwer: De Ranke / De prototypes van Brussels Beer Project, de Corona-editie... / Column: Van de pot gerukt / Bier tegen alcoholvergiftiging / De Onverbiddellijke O.B.A.D.-strip – The Allerlaatste Corona Corner / Vers van de pers: Verkoop van speciaalbieren flink in de lift door Corona / Op café bij de brouwer: Brouwerij Smisje / De Bokkenrijders / Recept: Blini’s met kruidenkaas, gerookte forel, gestoofd witloof, zure appel en Cuvée De Ranke, Paddenstoelenconsommé met gebakken paddenstoelen, croutons van notenbrood, notencrumble met peterselie, pastinaakchips, Franc Belge, Gebakken tongschar met sinaasappelsaus, gebakken aardappeltjes, witloof, knolselder en XXX Bitter, Eton Mess met lemon curd, meringue, verse aardbeien en Kriek De Ranke / Vreemde glazen / Geproefd: Burning Sky / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 47 - zomer 202 :
Voorwoord / Zythos-nieuws: Verkiezing Raad van Bestuur, Nationale werkgroep "Bier" / Column: Verboden vrucht / Streek(bier)nieuws: Hof ten Dormaal genomineerd als korte keten-producent, Brouwerijcafé Loterbol blijft nog even gesloten, Brouwerij Bastion lanceert binnenkort tweede bier, Brouwerij Den Druppel officieel van start, Nieuwe producten brouwerij Antidoot / Op café bij de brouwer: Brasserie de la Senne / Clubnieuws: Corona-crisis / Nationaal Défilé der Spontane Gisting / Geproefd: Brouwerij Buvens / Vers van de pers: Spanje is grootste producent alcoholvrij bier binnen EU / Brouwerij Adept / Column: ABB vs. PABB / Amsterdam / Brouwerij Buvens / O.B.A.D.-activiteit: Themadegustatie Pils – 12 september 2020 / Café in de kijker: L’Ermitage St. Gillis / De Tongsnijders der Heyde / Recept: Amuse met gefrituurde tempura-spinazieblaadjes en Fiston, Brandnetelsoep met ravioli van daslook en Blondin, Tartaar van zwaardvis in een bouillon van citroengras met Triple Rost, Dessertpotje met peer, gember en vlierbloesemsiroop met Brunet / Op café bij de brouwer: Vleesmeester Brewery / Uit de volksmond / Brouwerij De Coureur / Vers van de pers: Duvel in een nieuw jasje / Geproefd: Salt / Op café bij de brouwer: Misery Beer Co / Wanderlust on the roof / De Onverbiddellijke O.B.A.D.-strip – The Corona Corner (4) / Vooruitblik

Academisch Nieuws Nr 46 - lente 2020 :
Voorwoord / Clubnieuws: Coronacrisis: impact en toekomst van Objectieve Bier Academie Diest / Academisch Nieuws in tijden van Corona / Zythos-nieuws: Goed Doel Heikantse Bierliefhebbers, Bijzondere Algemene Vergadering in september, Zythos Bierfestival 2020, Zythos Bierfestival 2021, Verkiezing Raad van Bestuur, Enquête Europese bierconsumentenvereniging EBCU, Nationale werkgroep "Bier" / Column: Belgium’s Got Corona / Geproefd: Loterbol / Telex: RIP Hawkshead Brewery / Vers van de pers: All Together Beer / Streek(bier)nieuws: Roodebol 2018, Lubbeek Beach bij Brouwateljee, Brouwerij Bastion, Nieuwe trappist bij De Kloostergang, Zomerbar Hof ten Dormaal, Brouwerij Den Druppel klaar voor opstart, Enigma Hopnytized serie / Uit de volksmond / Moord op een brouwersdochter / Recept: Amuse met Roodebol -  pakketjes van geitenkaas en gerookte zalm met kruidenslaatje en frambozensaus, Voorgerecht met Tuverbol – Tomatenbouillon met foretfilet en garnituur, Hoofgerecht met Loterbol – Butter paneer, Dessert of vieruurtje met Sint-Jan – "Bread & Butter Pudding" in kleine potjes / Bierlachs / Geproefd: Alpha Delta / Bier & chocolade-wandeling en –proeverij in Diest / Vers van de pers: AB InBev met nieuw engelenbier frontaal in de aanval tegen (de) Du(i)vel / Verzamelnamen / Dronken zonder drinken / Geproefd: Cierzo / De Onverbiddelijke O.B.A.D.-strip / De laatste lach: een grap vanuit het graf / De val van de bierdrinkende natie en de opkomst van de bierdrinkende wereld / Geproefd: Uiltje / Column: Lekker schelden / Vooruitblik