Proeverij op afstand - april 2021
Datum : wanneer jullie willen, op jullie eigen tempo
Plaats : bij jullie thuis
Prijs leden : € 19, voor 5x 33cl + 1x 44 cl

Op voorhand inschrijven via obad@telenet.be, ten laatste op vrijdag 9 april
Deelnameprijs op voorhand over te schrijven op ons rekeningnummer BE49 0016 3725 0771
Brussels Beer Project

Brussels Beer Project is het project van twee jonge Brusselaars die als grote droom hadden om een nieuwe brouwerij in Brussel op te richten. De eerste stap in de realisatie van die droom gebeurde via een bierfirma, gevolgd door het opstarten van een crowdfunding om hun eigen brouwerij uit de grond te stampen.

De keuze voor een crowdfunding was niet toevallig, maar een bewuste keuze om naar een volgend niveau in de
co-creatie te gaan: de gemeenschap neemt deel in de keuze van de beste creaties. Elk jaar wordt één recept gepromoveerd van 'pop-up' naar 'klassieker'. Dat bier, dat dus vast in het gamma komt, wordt dan op grote schaal gebrouwen bij Brouwerij Anders!, terwijl Brussels Beer Project zich zelf dan verder concentreert op het brouwen van seizoensbieren en tijdelijke pop-ups. Elk jaar worden er zo ongeveer 30 nieuwe recepten gelanceerd, van Russian Imperial Stouts tot traditionele Belgische recepten. Bovendien is er een taproom, die elke donderdag, vrijdag en zaterdag open is, en meer dan de moeite waard is. Daar kan je dan kiezen uit hun "All Stars" die vast in het gamma zitten en gebrouwen worden bij Anders! of De Proefbrouwerij voor de blikjes (wat trouwens ook mooi op het etiket staat vermeld) of je kan een van de vele andere bieren proeven die in hun eigen ketels zijn gemaakt: pop-up bieren die je in principe alleen in de brouwerij kan proeven, seizoensbieren of tal van samenwerkingsbieren met andere brouwerijen. Van hoppige smaakbommen, tot laag- of niet-alcoholische bieren, imperial stouts, gerookte white stouts, oesterstouts, gekruide bieren, houtgerijpte bieren,... geen enkele stijl is hun vreemd.

Voor deze proeverij laten we hun vaste gamma en hun beter gekende werk bewust links liggen, en selecteren we
zes bieren uit het tijdelijke pop-up gamma. Echte "speciallekes", die zeer zeker géén doorsnee bieren of bierstijlen zijn !
(flyer: klik hier)