Proeverij op afstand - juni 2021
Datum : wanneer jullie willen, op jullie eigen tempo
Plaats : bij jullie thuis
Prijs leden : Ä 19, voor 6x 33cl

Op voorhand inschrijven via obad@telenet.be, ten laatste op vrijdag 11 juni
Deelnameprijs op voorhand over te schrijven op ons rekeningnummer BE49 0016 3725 0771
En Stoemelings


De uitdrukking "En Stoemelings" is Brussels dialect voor "in het geheim" of "onder de tafel". Het is iets dat in elk geval bij de brouwerij past...

Denys Van Elewyck was archeologiestudent en hobbybrouwer. Samuel Languy ging naar India om de productie van videogames te studeren. In 2011 begonnen ze met het brouwen, "en stoemelings", in een kleine keuken in de kelder van een gebouw. Ze beschikten toen niet over alle vergunningen, en hun bier was eigenlijk illegaal.
Maar Sam en Denys zijn die-hard enthousiastelingen. Bier is hun ding, en dan vooral die brouwsels die BelgiŽ zijn internationale reputatie hebben bezorgd. Er gaat niets boven een "blanche" en een "triple" om de smaakpapillen te prikkelen. Na enkele confrontaties met douane en accijnzen, en voedselveiligheid, openden ze hun brouwerij officieel in 2014 in een kleine unit in het hartje van de Marollen.
Sindsdien zijn ze verhuisd naar een andere locatie in Brussel, waardoor de productie is gestegen van 2 hectoliter per batch naar 18 hectoliter per batch.

De namen van hun bieren zijn erg Brussels, met een gevoel voor humor en de nodige brutaliteit: Curieuse Neus, Vogelpik, Chike Mademoiselle, Hoppy Madame, Tanteke, Papy Van De Pils,...

Sociaal, hardwerkend, laissez-faire. Zoals ze zelf zeggen: "Het is Ca Va."
(flyer: klik hier)