Proeverij op afstand - mei 2021
Datum : wanneer jullie willen, op jullie eigen tempo
Plaats : bij jullie thuis
Prijs leden : Ä 19, voor 6x 33cl gloednieuwe bieren

Op voorhand inschrijven via obad@telenet.be, ten laatste op vrijdag 14 mei
Deelnameprijs op voorhand over te schrijven op ons rekeningnummer BE49 0016 3725 0771
DOK Brewing Company

In het buitenland vind je ze wel meer: verlaten industriŽle plekjes van vroeger en weleer, waar hippe en trendy "foodie"-zaken in neerstrijken en terug leven brengen in de brouwerij. Vooral in Groot-BrittanniŽ is de combinatie van vervallen industrie, innovatieve craft breweries en alternatieve eethuisjes een echte hit. Het lijkt wel of het bier beter smaakt tegen een achtergrond van vergane industriŽle glorie, zo ervaren wij het in elk geval toch. En ook in Gent is er zoín brouwerij, hoera!

Begeef je naar het noordwesten van Gent, richting Handelsdok, naar Hal 16 van Dok Noord. Dit beschermd industrieel gebouw, een vroegere transformatorhal, is getransformeerd tot een ware ambachtshal, waarbinnen je een totaalbeleving op het vlak van proviandconsumptiegoederen kan vinden. Eten en drinken dus, voor de goede verstaander. Niet alleen vinden we er een brouwerij, Dok Brewing Company, maar ook onder andere RÝk, een smoke barbecue, de verse bakker Bruud en Patisserie Bostoen met quiches, gebak, huisbereide chocolade en ijs. Je kan hier met andere woorden een hele dag spenderen en elke maaltijd bij een andere standhouder nuttigen.

Dok Brewing Company zelf opende de deuren in mei 2018. De brouwinstallatie, die in het midden van de industriŽle hal staat opgesteld, heeft een capaciteit van 1000 liter per brouwsel en werd speciaal op maat gemaakt. Het ontwerp en de bouw gebeurden in samenwerking met de gekende Bert Van Hecke van BOM Brewery. Het geheel wordt aangevuld met 4 cilindro-conische tanks voor gisting en lagering (elk 2.000 liter) en twee taptanks staan rechtstreeks in verbinding met de taps.
Want taps zijn er immers ook: een indrukwekkende toog herbergt maar liefst dertig tapkranen die een prachtige selectie bieden van binnen- en buitenlandse bieren, met uiteraard een stevige focus op de eigen bieren van Dok die er ter plaatse worden gebrouwen. Van de brouwketel dus vers naar je glas, althans toch in niet-Coronatijden.

Dok Brewing Company laat zich duidelijk niet vastzetten op ťťn bepaalde bierstijl, experimenteren is het liefste dat ze doen. Alle bieren zijn dan ook maar tijdelijk verkrijgbaar, op is op. Vaak terug gaan is dus de boodschap! Een roggesaison, een gose, een meer eenvoudige dubbel of quadrupel, een rookbier, aromatische IPAís, fruitige Berliner Weisses, pikzwarte stouts, al dan niet verrijkt met koffie, vanille of chili, alles kan, niets moet.

Door de lockdown is de brouwerij ook begonnen met enkele producten te bottelen en in te blikken, aangezien er ter plaatse niet van kan genoten worden. Daar profiteren we uiteraard van, en daarom brengen we de bieren vanuit Gent tot bij jullie.

Alle bieren die we jullie serveren, verschenen pas in de loop van deze maand. Het gaat dus om gloednieuwe bieren !
(flyer: klik hier)