Brouwerijbezoek VBDCK en 't Hofbrouwerijke - zaterdag 10 februari 2018
Wanneer : zaterdag 10 februari 2018
Waar :
Vertrek bus voor het station van Diest om 9u

Prijs :
€ 25 (leden), € 30 (partners), € 35 (niet-leden)
Inbegrepen : bus, 2 geleide brouwerijbezoeken met degustaties. Niet inbegrepen : lunch

Vooraf inschrijven, ten laatste op 3 februari :
obad@telenet.be
(flyer: klik hier)
Zoals reeds enkele jaren is februari de maand voor onze eerste uitstap van het jaar. Dit keer begeven we ons niet al te ver van huis, en zoeken we vooral provinciegrenzen op: het oosten van Oost-Vlaanderen en het zuiden van de provincie Antwerpen.

Onze eerste halte is de
nieuwe brouwerij VBDCK in Tielrode.
VBDCK staat voor de familienamen Verbeeck (VCK), Back (BCK) en De Cock (DCK). De oorspronkelijke brouwerij Verbeeck-Back was een familiebedrijf, ontstaan in 1867, en van vader op zoon overgedragen, tot 1966 wanneer de brouwerij sloot. Vijftig jaar later was de bloedlijn van de familie versterkt met De Cock, en een nieuwe generatie besloot om de brouwerij terug uit de grond te stampen. VBDCK is een brok geschiedenis, maar ook modern, met een strak en speels imago, en interessante bieren zoals een Grapefruit IPA, een stout met frambozen, een bière de garde en een saison.
Zonder enige twijfel een van de sterkste nieuwkomers van de laatste jaren !
Na de lunch zetten we koers naar Beerzel, naar een oude bekende, Jef Goetelen van ’t Hofbrouwerijke.

't Hofbrouwerijke produceert een
indrukwekkend gamma van speciaalbieren, van blondjes, bruintjes, tripels en stouts, over ketelverzuurde Berliner Weisses tot gehopte saisons, rooktarwebieren en chocoladeporters gerijpt op Schaarbeekse krieken.
Anderhalf jaar geleden startte Jef een
crowdfunding om een indrukwekkend project te financieren. 't Hofbrouwerijke moest namelijk uitbreiden, op dezelfde locatie, en toch weer niet helemaal. Om de naam HOFbrouwerijke trouw te blijven, heeft Jef immers zijn volledige hof onderkelderd om daar een stuk van de nieuwe brouwerij te plaatsen, ondergronds. Die nieuwe brouwerij is pas enkele maanden open. Dat wordt weer beslist de moeite waard !