Themadegustatie "Soirée Dupont" - vrijdag 18 september 2009
(flyer: klik hier)
Brouwerij Dupont is gelegen in Tourpes (Leuze-en-Hainaut), in het centrum van westelijk Henegouwen. De huidige brouwerij, die opgericht is in 1950, is gelokaliseerd in een oude hoeve-brouwerij waarvan de roots teruggaan tot 1759. Sinds deze hoeve in 1920 gekocht werd door Alfred Dupont, is de brouwerij steeds een onafhankelijk familiebedrijf gebleven.

De brouwerij is gespecialiseerd in de produktie van hoge gistingsbieren met nagisting in de fles: Moinette, Moinette Brune, Saison Dupont, Avec Les Bons Voeux, Cervesia, maar brouwt ook een bier van lage gisting : Redor Pils.
Sinds 1990 wordt een deel van de productie gebrouwen onder een biologisch label. Hun biologische bieren zijn onder andere Biolégère, Bière de miel, Moinette biologique en Saison biologique.

Brouwerij Dupont heeft ook een kaasmakerij met 3 harde kazen (Moinette jeune, Moinette vieux en Moinette met hop en mout), een zachte kaas waarvan de korst gewassen wordt in Moinette, en een kaas met Saison Dupont. Bovendien is er ook een ambachtelijke bakkerij waar brood wordt gebakken met de draf van het bier.


Op vrijdag 18 september krijgen we het bezoek van Gust Simons, kommercieel verantwoordelijke van brouwerij Dupont en niet onbekend in het Diestse, die de proeverij van de bieren zal begeleiden.
Een avond met Gust is er een van de bovenste plank, en de bieren die hij meebrengt zijn pareltjes van traditionele brouwkunst. Een avond om niet te missen !

Waar : Bierkafee Ons Te Huis, Zoutstraat 11, Diest
Wanneer : vrijdag 18 september, om 20 uur
Prijs : 5 euro voor leden, 8 euro voor niet-leden
Inschrijven : op obad@telenet.be met de vermelding van het aantal deelnemers