Themadegustatie Hagelandse brouwerijen - vrijdag 5 juli 2013
(flyer: klik hier)
Sinds het ontstaan vijf jaar geleden, heeft de Objectieve Bier Academie Diest zich steeds met veel plezier en enthousiasme ingespannen voor de lokale bierproducenten uit het Hageland, en stevig de schouders onder de lokale bierbeleving gezet.

Onze Hagelandse producenten krijgen steeds de nodige aandacht op het
Diesters Bierfestival, op de jaarlijkse Streekbierenmarkt, in onze algemene of themadegustaties, op de beurzen waar we als standhouder aanwezig zijn, en in ons mooie ledenblad Academisch Nieuws.
Vrijdag 5 juli om 20u00, Parochiecentrum St. Jan, Tulpenstraat, Diest

Prijs  :
€ 6 (leden) en € 9 (niet-leden)
Vooraf inschrijven : obad@telenet.be
Onze prachtige regio is immers rijk aan biercafés en volkscafés, maar ook bezaaid met een heleboel artisanale brouwerijen, waarvan sommigen tot de kleinste van het land behoren!

We vonden het dan ook de hoogste tijd om een volledige
themadegustatie te wijden aan de Hagelandse brouwerijen.
Het Hageland bevat bovendien nog tal van bierfirma’s die ook bieren op de markt brengen, maar (voorlopig) nog niet beschikken over een eigen brouwinstallatie en hun bieren dus in opdracht elders laten produceren. Wie weet besteden we volgend jaar eens tijd aan een degustatie rond de Hagelandse bierfirma’s, maar voor deze degustatie beperken we ons dus tot de officiële brouwerijen uit de streek. En zoals het hoort bij een themadegustatie, zal de proeverij vergezeld worden door een aardig mondje uitleg.

Omdat, mede door onze inspanningen, de meesten onder jullie wellicht al zeer vertrouwd zijn met de standaardbieren uit het gamma van de lokale brouwerijen, zorgen we voor
zoveel mogelijk "speciallekes".