Themadegustatie Kerst- en Winterbieren - zaterdag 18 januari 2014
(flyer: klik hier)
De Objectieve Bier Academie Diest zet het nieuwe jaar feestelijk in met een toepasselijke themadegustatie rond Kerst- en winterbieren.

Kerst- en winterbieren blijven populaire dranken: ze zijn vrolijk, feestelijk, vaak net iets specialer dan het doordeweekse biertje, en ze brengen wat troost en warmte in de donkere wintermaanden.
Het brouwen van
feestelijke seizoensbieren is echter geen nieuwe trend, maar gaat vele honderden jaren terug.
Waar komt de
traditie van winterbieren vandaan? Wat is kerstmis eigenlijk? Wat is Yule? Wat schrijft de kerstman in zijn curriculum vitae? Wat hebben de Romeinen, de Kelten, de Vikingen met kerstbier te maken? Wat doen ze in het Hoge Noorden? Wat is Wassail? Mag je een Rudolph zomaar op een bieretiket zetten? Wat is de zin of onzin van het kerstbier als “bierstijl”?

De Objectieve Bier Academie Diest beantwoordt al deze vragen tijdens het proeven van 8 kerst- en winterbieren in proefglaasjes van 10 cl, van gerenommeerde klassiekers tot enkele bijzondere nieuwe bieren.
Themadegustatie Kerst- en Winterbieren

Wanneer :
Zaterdag 18 januari
om 20u00

Waar :
Begijnhof Diest
Infirmeriestraat z/n
Zaal De Schuur

Prijs
€ 6 (leden)
€ 9 (niet-leden)

Vooraf inschrijven :
obad@telenet.be