Kunst & Bier - zaterdag 2 maart en zondag 3 maart 2013
Bierproeven tussen de kunstwerken!
Kunstkring Argus Herselt en de Objectieve Bier Academie Diest (O.B.A.D.) organiseren tijdens het eerste weekend van maart reeds voor de tweede keer “Kunst en Bier”, een kunsttentoonstelling met cultuurcafé waar verschillende streekbieren te proeven zijn. Met dit huwelijk tussen streekkunstenaars en streekbierliefhebbers willen de twee verenigingen een extra dimensie geven aan beide vormen van cultuur.
(affiche: klik hier)
Kunstkring Argus is een vriendenkring van een 20-tal academisch geschoolde kunstenaars uit de regio Herselt, die diverse kunstdisciplines beoefenen: acryl- en olieverf-schilderijen, aquarellen, tekeningen, houtsnijwerk, keramiek, airbrush en modern kantwerk.
De
Objectieve Bier Academie Diest is een bierproeversvereniging die wil bijdragen aan de verrijking, bekendmaking en instandhouding van onze rijke Belgische biercultuur, met speciale aandacht voor de kleinere ambachtelijke brouwerijen uit de streek. Zij organiseren degustaties, brouwerijbezoeken, een streekbierenmarkt en een jaarlijks bierfestival.
* GRATIS TOEGANG *
Laat je verleiden door de kunst en de brouwkunst !

Met "Kunst en Bier" willen de twee verenigingen bruggen slaan tussen twee uiteenlopende vormen van cultuur en zo de bezoeker meenemen op een ontdekkingstocht doorheen de kunst- en bierbeleving.
De
kunstenaars van Argus stellen hun werk tentoon in de Hallezaal (zie kaart) in Diest, en zijn zelf aanwezig om hun kunst toe te lichten. Voor een aantal nieuwe werken lieten ze zich bovendien inspireren door diverse aspecten uit de biercultuur.

De Objectieve Bier Academie Diest presenteert tegelijkertijd, in de vorm van een
uitgebreid cultuurcafé, een assortiment speciaalbieren uit diverse Belgische bierstijlen. Iedere bezoeker krijgt een gratis informatiebundel over deze bieren. De bierproevers van O.B.A.D. staan ook klaar om meer uitleg en bieradvies te geven.

Bierlijst :

Op vat: Carioca
Op vat: Kleveretien
Bier uit Diest: Loterbol Blond
Bier uit Diest: Loterbol Bruin
Trappist: Rochefort 10
Abdijbier: Herkenrode Tripel
Blond: Malheur 6
Dubbel: Ename Dubbel
Tripel: Vicaris Tripel
Oud Bruin: Petrus Oud Bruin
Saison: St. Feuillien Saison
Stout: Tumulus Nera
Witbier: St. Bernardus Wit
Zoet fruibier: Bink Bloesem Kriek
Oude geuze: Drie Fonteinen Oude Geuze
Oude kriek: Oud Beersel Oude Kriek
Kruidenbier: Gageleer
Gerstewijn: Gulden Draak
Quadrupel: Straffe Hendrik Quadrupel
Sterk blond: Omer
India Pale Ale: Belle Fleur
Honingbier: Barbâr
Rookbier: Bravoure

.
..
Zaterdag 2 maart
Zondag 3 maart
telkens van 13u tot 19u

Hallezaal Diest