Toer de Geuze - zondag 21 april 2013
TOER DE GEUZE - Dit tweejaarlijks evenement is een hoogdag voor de bieren van spontane gisting en een heerlijk eerbetoon aan deze eeuwenoude brouwtraditie. De leden van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren (HORAL) zetten hun deuren open voor het grote publiek, en de prachtige lambikbrouwerijen en geuzestekerijen in het mooie Pajottenland kunnen dan bezocht worden.
Tijdens Toer de Geuze zijn er
doorlopend rondleidingen aangevuld met informatie omtrent het productieproces, en uiteraard kan je ter plaatse genieten van lambik, geuze, kriek, framboise en andere lambikbieren.

O.B.A.D. legt een busje in voor een rondrit langs de volgende producenten:
Gueuzerie Tilquin, Brouwerij Boon, Hanssens Artisanaal en 3 Fonteinen.
(flyer: klik hier)


Het wordt een fijne, gezellige daguitstap, een absolute must voor de liefhebbers van geuze en kriek, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in
oude ambachten, geschiedenis, tonnenzalen, oud brouwmateriaal, streekproducten, erfgoed en prachtige authentieke brouwerijgebouwen in een mooie streek.

We kozen er bewust voor om ons te beperken tot 4 lambikbrouwerijen en geuzestekers, zodat we tijd hebben om te genieten van deze dag. Vanaf 5 of 6 bezoeken wordt het immers onvermijdelijk een race tegen de klok, waarbij veel van de sfeer en de informatie zou verloren gaan. Geuze en lambik zijn tijdloze producten die respect en geduld afdwingen. Hun rijping kan je niet haasten, dus waarom zouden wij dat wel doen? Bij elke geuzeproducent blijven we ongeveer anderhalf uur ter plaatse, zodat er tijd genoeg is om ongedwongen van de sfeer (en de bieren) te genieten.
Praktisch :

Vertrek : voor het station van Diest om 9u00
Terug thuis : rond 18u30
Prijs  : € 18 (leden) en € 23 (niet-leden)