Voordracht met degustatie : Jessenhofke, Kuringen - zaterdag 9 mei 2009
Vertrek aan Ons Te Huis om 14u30
Gert Jordens en Christel Putzeys baten in Kuringen bij Hasselt een eigen Demobrouwerij en een Bed & Breakfast uit (met kamers die “Hop” en “Mout” heten), waar gasten een dag kunnen meebrouwen in de eigen brouwinstallatie.
Momenteel wordt er één bier gecommercialiseerd: het Jessenhofke, dat Gert sinds 2006 bij de Proefbrouwerij in Lochristi in grote hoeveelheden laat brouwen omdat de eigen installatie te klein is. Het is een kruidenbier met biogarantielabel, onder controle van Blik.
Alle proefbrouwsels worden echter door Gert zelf gebrouwen in de eigen brouwinstallatie. Hij gebruikt alleen ingrediënten van gecertificeerde biologische oorsprong en in 2002 werd hij door de Limburgse Biervrienden uitgeroepen tot beste amateurbrouwer.

Op zaterdag 9 mei trekt de Objectieve Bier Academie Diest naar Kuringen voor de jaarlijkse voordracht. Omdat de voordracht dit keer kan gekoppeld worden aan een bezoek aan de brouwinstallatie, wordt het dubbel zo interessant. De brouwer zal ons met kennis van zaken en een onwaarschijnlijke passie toespreken over zijn bieren en hoe hij de subtiele smaakverschillen bekomt door middel van de verschillende kruiden die hij gebruikt. De bieren die we ginder proeven zijn werkelijk uniek, want ze worden niet gecommercialiseerd.

Het bier Jessenhofke wordt momenteel gebruikt als uitgekozen begeleidend bier bij het voorgerecht van het Wintermenu in het gerenommeerde restaurant Den Dyver in Brugge : Steenbrugse lookslakken en bloemkool couscous, Rode ui kaviaar met ansjovis met bierselectie Jessenhofke.

We spreken af aan Ons Te Huis op zaterdag 9 mei en vertrekken om 14u30. Wij zorgen voor vervoer naar Kuringen, waar we verwacht worden om 15u00. Het is natuurlijk ook mogelijk om met eigen vervoer naar Kuringen te gaan.
De prijs bedraagt 12 euro voor leden en 15 euro voor niet-leden.

De plaatsen voor dit evenement zijn beperkt! Schrijf jullie tijdig in!
(flyer: klik hier)