(flyer: klik hier)
Wanneer : zondag 20 januari 2013
Waar :
Vertrek bus voor het station van Diest om 13u00 ; start brouwerijbezoek in Zandhoven : 14u00
Prijs :
15 voor leden, 20 voor niet-leden - vervoer (bus) inbegrepen in de prijs
Vooraf inschrijven :
obad@telenet.be
...
Brouwerijbezoek Pirlot - zondag 20 januari 2013
Midden jaren 80 begon Guy Pirlot met hobbybrouwen in de keuken van moeder de vrouw, met niet veel meer middelen dan een grote pot van 10 liter en een thermometer. In 1998 werden de nodige paperassen in orde gebracht om de bieren te commercialiseren, eerst bij Paeleman in Wetteren, en nadien (in 2001) in de Proefbrouwerij in Lochristi. De volgende stap naar een volwaardige eigen brouwerij was ietsje moeilijker om te zetten, maar in 2007 werd een locatie gevonden in de Heistraat in Zandhoven.
Het vergde echter heel wat werk om de oude boerderij tot brouwerij in te richten en nog meer administratieve rompslomp om alle vergunningen op zak te krijgen. De goedkeuring kwam er uiteindelijk in 2010, zodat de renovatie van de oude hoeve en de bouw van een nieuw gedeelte in de lente van 2011 kon aangevangen worden. 
De
eerste bieren stroomden in september 2011 uit de brouwketels.

Pirlot
is niet alleen maar een brouwerij, maar ook een stokerij. De bierjenever en whisky worden ter plaatse gestookt, en ook het biergamma werd uitgebreid. Pirlot produceert nu 6 bieren: Kempisch Vuur Tripel, 3-dubbel, Kerstvuur, Hoppergod, Haverstout en Jeneverbier.