(flyer: klik hier)
Wanneer : vrijdag 11 maart 2016
Waar :
De Ketel, Diestersteenweg 237, Kaggevinne (Diest)

Prijs :
€ 6 (leden), € 10 (niet-leden)

Vooraf inschrijven :
obad@telenet.be
Het Groote Musicologische Experiment - vrijdag 11 maart 2016
Van foodpairing heeft iedereen wel gehoord. Welk bier, of welke bierstijl, past het best bij dit of dat gerecht. Meer specifieke voorbeelden vinden we dan in "Kaas & Bier"-degustaties zoals we vorig jaar nog konden ondervinden, of bijvoorbeeld "Bier & Chocolade"-proeverijen waarvan Werner Callebaut ons in november zal laten genieten.

Maar recentelijk werden er ook andere experimenten gedaan, andere pairings. Via onderzoek en begeleide proeverijen is men immers tot de bevinding gekomen dat sommige muziekstijlen beter zouden passen bij bepaalde biersoorten.

Het leek ons vooral lollig om dit eens in de praktijk uit te proberen en
proefondervindelijk te gaan vaststellen of dit klopt of niet. We gaan dus niet zingen of dansen tijdens Het Groote Musicologische Experiment, en een muziekinstrument bespelen hoeft ook niet. We proeven van acht verschillende bierstijlen, en per bierstijl spelen we korte stukjes muziek uit vijf verschillende muziekgenres. Aan jullie de opdracht om te bepalen welk muziekgenre het best past bij de biersoort.

Past een hoppige dorstlesser het best bij wat zomerse hippie-muziek? Doet een stevige, zwarte stout iets met donkere Black Metal? Wordt een abdijbier helemaal hip met klassieke muziek? Het wordt gewoon erg
plezant.