Themadegustatie Bier en Chocolade - vrijdag 18 november 2016
Wanneer : vrijdag 18 november 2016 om 20u
Waar :
't Molenhuis, Dorpsstraat 45, Molenstede (Diest)

Prijs :
€ 10 (leden), € 15 (niet-leden)

Vooraf inschrijven :
obad@telenet.be
België is het centrum van de wereld van chocolade en speciale bieren. Dit kan geen toeval zijn. Er zijn ontzettend veel smaakgerelateerde overeenkomsten tussen cacao en bier die zeker niet denkbeeldig zijn. Denk maar eens aan donkere bieren zoals porter en stout. Zonder dat er cacao aan toegevoegd is, heb je toch die chocoladesmaak of het specifieke chocoladearoma. Misschien hebben de Belgen wel een collectieve behoefte binnen ons smaakregister die ervoor zorgt dat de twee totaal verschillende producten in België niet alleen tot bloei komen, maar uitgroeien boven zichzelf.

Werner Callebaut is O.B.A.D.-lid, gepassioneerd bierliefhebber, en heeft een aantal jaar geleden een cursus Chocoladebewerker gevolgd. Zijn eerste interesse in chocolade was al gewekt als jobstudent bij Callebaut te Wieze waar zijn zus nog steeds werkt. Met een familienaam als Callebaut is het logisch dat hij ooit in de chocoladewereld ging terechtkomen. Bier en chocolade zijn de Belgische exportproducten bij uitstek. Ons landje staat wereldwijd bekend om zijn bier en chocolade. Beide topproducten samen combineren was dan ook een uitdaging en is een uitzonderlijke beleving.

Ongetwijfeld een avond om niet te missen!

(flyer: klik hier)