Themadegustatie Brouwerij Amai - vrijdag 7 april 2017
 
Brouwerij Amai is een hele kleine brouwerij, maar wel met grootse bieren. Amai is gevestigd in Lommel aan de grens met Nederland en combineert zo het beste van beide karakters.

Na een workshop bierbrouwen werd bij
Henk Fijneman de interesse gewekt om datgene zelf te maken waar hij al jaren zo van kon genieten. Door veel verschillende mouten, hoppen en gisten te proberen, rolden er een paar recepten uit, die door mensen in de omgeving onthaald werden op “amai, da’s lekker”. De naam voor de brouwerij was daarmee duidelijk, de toepasselijke Vlaamse uitspraak van verwondering.

Wat zegt Wikipedia ervan: Amai is een uitroep die veel gebruikt wordt in Vlaanderen. De betekenis van amai is te vergelijken met de Nederlandse uitdrukking “oei!” of “jeetje” en wijst op een zekere verbazing. In tegenstelling tot deze Nederlandse synoniemen is het in Vlaanderen wél gebruikelijk om deze woorden te herhalen of te laten volgen door zeg. “Amai, amai, amai” en “Amai, zeg!” Amai is niet opgenomen in het Groene Boekje (jammer voor het Groene Boekje, red.).
Wanneer : vrijdag 7 april 2017 om 20u
Waar :
't Molenhuis, Dorpsstraat 45, Molenstede (Diest)

Prijs :
€ 10 (leden), € 15 (niet-leden)

Vooraf inschrijven :
obad@telenet.be

Brouwerij Amai brouwt
Loemelaer, een familie die al uit een 9-tal volmout bieren bestaat waarnaast ook steeds ruimte is voor ontwikkeling en het maken van Specials. Zo is er een Blonde Loemelaer, een Bruine Loemelaer, een Gouwe (tripel) met Amarillo- en Saaz-hoppen, een Gouwe Tripel Dry Hop, een Hoppige Loemelaer (IPA), een amberkleurige Rosse Loemelaer met een vijftal mouten, een Zwarte Loemelaer, een Stoute Russian Imperial Stout, een Weize die geďnspireerd is op de Duitse tarwebieren,...

Zoals gezegd is de brouwerij heel erg klein. Blond en Stout worden ook in grotere volumes gebrouwen bij brouwerij De Graal, en Bruin, Gouwe, Gouwe Tripel Dry Hop bij brouwerij Pirlot in de Kempen. De andere Loemelaers en speciaalbieren worden in kleine volumes gebrouwen op de eigen locatie.
(flyer: klik hier)