Streekbierenmarkt Diest

Al eeuwenlang heeft Diest de reputatie een
bierstad te zijn. Deze faam heeft de stad niet alleen te danken aan het historische verleden, toen de stad tientallen brouwerijen herbergde die de dorstige kelen laafden, maar ook aan het feit dat Diest ook nu, als één van de weinige steden in België, twee artisanale brouwerijen huisvest. Brouwerij Loterbol lokt al meer dan 20 jaar lang bierliefhebbers en toeristen uit alle windstreken naar haar proeflokaal, en Brouwerij Buvens is ondertussen ook een vaste waarde.

Om haar naam van bierstad alle eer aan te doen, pakt
Diest, in samenwerking met de Objectieve Bier Academie Diest, eind augustus uit met een zomers evenement waarbij de bieren uit eigen streek speciaal in de kijker worden gezet.

Daarom wordt op 23 augustus de omgeving van de Grote Markt omgetoverd tot een heuse biermarkt, waar 20 brouwerijen en bierfirma’s hun gerstenat zullen aanprijzen. Kom proeven van de gezellige sfeer, flaneer van stand tot stand en maak een praatje met één van de brouwers, of strijk neer op het grote terras met een smakelijk biertje.
Wanneer: zondag 23 augustus
Tijdstip: van 13u30 tot 19u
Waar: op en rond de Grote Markt
Streekbierenmarkt Diest - zondag 23 augustus 2020
Brouwerijen

- Loterbol, Diest
- Buvens, Diest
- De Herck, Herk-de-Stad
- Vissenaken, Vissenaken
- 't Hofbrouwerijke, Beerzel
- Brouwerij Vandijck, Lommel
- Vissenberg, Nijlen
- Sweynbeer, Elewijt
- Perron Bieren, Gellik

Bierfirma's / opdrachtgevers

- Tripel V, Diest
- Paters & Prinsen, Zichem
- De Carport, Kortenaken
- Enigma, Heusden-Zolder
- De Logt, Hechtel-Eksel
- Decum, Tienen
- Amai, Lommel
- Flurk Brouwers, Everberg
- La Flamme, Kapelle-op-den-Bos

Bierbeleving

- Objectieve Bier Academie Diest
Objectieve Bier Academie Diest baat bovendien een standje uit met vier bieren op vat van andere regionale brouwerijen. Leden van O.B.A.D. krijgen naar goede gewoonte alvast een gratis consumptie aan onze stand !
(flyer: klik hier)
GEANNULEERD !
Wegens het verbod op massa-evenementen tot 31 augustus om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan en het besluit van het college van Burgemeester en Schepenen om de Streekbierenmarkt niet te laten doorgaan, is deze activiteit geannuleerd