Toer de Geuze - zaterdag 30 april 2022
TOER DE GEUZE - Dit tweejaarlijks evenement is een hoogdag voor de bieren van spontane gisting en een heerlijk eerbetoon aan deze eeuwenoude brouwtraditie. De leden van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren (HORAL) zetten hun deuren open voor het grote publiek, en de prachtige lambikbrouwerijen en geuzestekerijen in het mooie Pajottenland kunnen dan bezocht worden.
Tijdens Toer de Geuze zijn er
doorlopend rondleidingen aangevuld met informatie omtrent het productieproces, en uiteraard kan je ter plaatse genieten van lambik, geuze, kriek, framboise en andere lambikbieren.

O.B.A.D. legt een bus in voor een rondrit langs vier producenten. De keuze van de producenten wordt bepaald via democratische stemming door de leden.

Het wordt een fijne, gezellige daguitstap, een absolute must voor de liefhebbers van geuze en kriek, maar ook voor iedereen die geďnteresseerd is in
oude ambachten, geschiedenis, tonnenzalen, oud brouwmateriaal, streekproducten, erfgoed en prachtige authentieke brouwerijgebouwen in een mooie streek.

We kozen er bewust voor om ons te beperken tot 4 lambikbrouwerijen en geuzestekers, zodat we tijd hebben om te genieten van deze dag. Vanaf 5 of 6 bezoeken wordt het immers onvermijdelijk een race tegen de klok, waarbij veel van de sfeer en de informatie zou verloren gaan. Geuze en lambik zijn tijdloze producten die respect en geduld afdwingen. Hun rijping kan je niet haasten, dus waarom zouden wij dat wel doen?
Bij elke geuzeproducent blijven we ongeveer anderhalf uur ter plaatse, zodat er tijd genoeg is om ongedwongen van de sfeer (en de bieren) te genieten.
Praktisch :

Vertrek : voor het station van Diest om 10u00
Terug thuis : rond 20u00
Prijs  : € 15 (leden), € 20 (partners) en
            € 25 (niet-leden)
(flyer: klik hier)