Brouwerijbezoek Bertinchamps en Brasserie du Brabant - zaterdag 2 september 2017
Wanneer : zaterdag 2 september 2017
Waar :
Vertrek bus voor het station van Diest om 8u30

Prijs :
€ 25 (leden), € 30 (partners), € 35 (niet-leden)
Inbegrepen : bus, 2 geleide brouwerijbezoeken met degustaties. Niet inbegrepen : lunch

Vooraf inschrijven :
obad@telenet.be
We brengen een bezoek aan de provincies Namen en Waals-Brabant waar er zoveel te beleven is dat we keuzes moesten maken. We beginnen met een rondleiding en degustatie in Brasserie de Bertinchamps die in een mooie oude hoeve gelegen is.
Daarna rijden we verder naar
Louvain-la-Neuve waar iedereen wordt vrij gelaten voor de lunch, of om de stad en/of enkele cafeetjes te ontdekken. Er is ook een café-brouwerij die tot de “keten” van Dubuisson hoort, dus iedereen kan op eigen tempo en in alle rust eten, drinken, wandelen of shoppen.

We sluiten deze mooie dag af bij
Brasserie du Brabant die bekend staat voor hun vernieuwende en niet-alledaagse bieren.

De familie Humblet was op zoek naar een karaktervolle site om er een nieuwe brouwerij te vestigen en zo de lange lijst van bieren die vader Benoît Humblet, voordien werkzaam bij Val Dieu, al brouwde voort te zetten.
In 2011 vonden ze vlakbij
Gembloux de oude vierkantshoeve van Bertinchamps te midden van de velden in een prachtige omgeving. Helaas bevond de hoeve zich in een erbarmelijke toestand. Ze moest volledig gerenoveerd worden.
In maart 2013 werd de supermoderne
brouwinstallatie met een jaarlijkse capaciteit van 6.000 hl geïnstalleerd in de oude schuren. Dat zorgde voor een opvallend contrast tussen spitstechnologie en een site die al meer dan 7 eeuwen oud is.
Het water waarmee we de bieren gemaakt worden, komt van 66m onder de grond.
Brasserie du Brabant is gelegen in het landelijke Baisy-Thy (Genepiën) in de provincie Waals-Brabant. De brouwerij werd in 2003 opgericht door Frédéric Magerat met een brouwcapaciteit van 650 liter per brouwsel. De brouwerij sloot een tijdlang de deuren, maar in 2015 werd de brouwerij nieuw leven ingeblazen met een nieuwe reeks bieren onder de naam Origame. De oude, brave bieren van vroeger ruimden plaats voor saisons, session IPA's, imperial IPA's, stouts en recentelijk zelfs goses en lambik-achtige bieren.
Plato's Cave, Aristophanes, Yvan Denisovitch’s Breakfast, Rêve de Gose, Brabambic, Kanguru,... tasten de grenzen van de innovatie af en Brasserie du Brabant
scheert hoge toppen in de bierwereld.

Dit wordt weer een dag om niet te vergeten !
(flyer: klik hier)