Jureren voor Brouwland Biercompetitie - vrijdag 1 oktober 2021
Wanneer : vrijdag 1 oktober 2021
Hoe laat : 20u
Waar :
't Molenhuis, Dorpsstraat 45, Molenstede (Diest)

Deelname gratis


Vooraf inschrijven :
obad@telenet.be, uiterlijk op 18 september
(flyer: klik hier)
De meesten onder jullie kennen wellicht de Brouwland Biercompetitie. Dit is een biercompetitie voor hobbybrouwers, gejureerd door kenners, en na afloop wordt het winnende bier officieel op de markt gebracht via een erkende brouwerij.
Bieren zoals Préaris Quadrupel, Bryggja Tripel, Inglorious Quad en Druppel Hop zijn door de Brouwland Biercompetitie ontstaan. De competitie heeft dus echt wel een groot belang.

Na een afwezigheid van enkele jaren, wordt de Brouwland Biercompetitie nu hervat.
En wij kunnen hier aan bijdragen!
Er zal immers eerst een selectieronde plaatsvinden, waarbij de jury bestaat uit (student-)zythologen, bierkenners, bierverenigingen,... Hierbij zullen uiteindelijk 15 bieren doorstoten naar de finale, en deze zullen gekeurd worden tijdens de Brussels Beer Challenge begin november.

Aan O.B.A.D. werd gevraagd om deel uit te maken van de selectieronde, die loopt van 18 september tot 9 oktober.
Deelname aan deze jurering is gratis, en iedereen zal achteraf een pakket ontvangen met de winnende bieren eens deze op commerciële schaal gebrouwen zijn.

Dit is een
ideale en unieke gelegenheid om deel uit te maken van een professionele jury, maar dan wel in de laagdrempelige omgeving van de eigen vereniging. Tijdens deze proefronde zullen jullie online een beoordelingsformulier moeten invullen voor elk bier, dus zorg ervoor dat je een smartphone of tablet hebt.

Je hebt geen technische kennis nodig om te kunnen deelnemen aan deze proefronde, alleen gezonde smaakpapillen. Aangezien dit een professionele jurering betreft, is het namelijk belangrijk dat dit op een ernstige manier wordt gedaan: ook voor het laatste bier zal het beoordelingsformulier even volledig en nauwkeurig moeten ingevuld worden als voor het eerste, en persoonlijke smaken moeten plaats ruimen voor objectiviteit. Je mag dus niet zomaar lage punten geven aan een bier gewoon omdat het je smaak niet is, maar je moet het bier objectief beoordelen. Iedere hobbybrouwer die een bier instuurde, zal ook feedback krijgen op het ingezonden bier.

Onze jurering vindt plaats op
vrijdag 1 oktober om 20u in ’t Molenhuis in Molenstede.