Themadegustatie Pils - vrijdag 13 maart 2020
Pils heeft voor veel mensen in bierland misschien een kwalijke reputatie. Het lijkt niet meteen een bier om van te genieten, en het wordt geproduceerd door machtige bierfabrieken in plaats van door mensen. Met deze degustatie willen we ook de andere kant van de medaille tonen, want niet alleen heeft pils een fascinerende geschiedenis, er zijn ook tal van nieuwe, ambachtelijke producenten die vol fierheid opnieuw een pilsbier brouwen. Gastsprekers Koen Sels en Steven Van Hellemont vertellen over wat pils is, hoe het wordt gemaakt en waarom het anders is. We horen ook de geschiedenis van de oude familiebrouwerij Van Hellemont uit Lubbeek, en proeven enkele ambachtelijke pilsbieren.
Wanneer : vrijdag 13 maart 2020
Hoe laat : 20u
Waar :
De Ketel, Diestersteenweg 237, Kaggevinne (Diest)

Prijs leden :
€ 8
Prijs niet-leden : € 13

Vooraf inschrijven :
obad@telenet.be
(flyer: klik hier)
Om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te vertragen, gaan op bevel van de burgemeester alle stadsgebouwen dicht tot minstens 31 maart. Hierin zijn ook de ontmoetingscentra, zoals De Ketel, inbegrepen.

We zien ons dus genoodzaakt de geplande themadegustatie rond pilsbieren van morgenavond te
annuleren.

We zullen deze activiteit wel herprogrammeren op een later moment. Hopelijk hebben we dan evenveel geïnteresseerden als er nu reeds waren ingeschreven.