Themadegustatie Pils - zaterdag 12 september 2020
Pils heeft voor veel mensen in bierland misschien een kwalijke reputatie. Het lijkt niet meteen een bier om van te genieten, en het wordt geproduceerd door machtige bierfabrieken in plaats van door mensen. Met deze degustatie willen we ook de andere kant van de medaille tonen, want niet alleen heeft pils een fascinerende geschiedenis, er zijn ook tal van nieuwe, ambachtelijke producenten die vol fierheid opnieuw een pilsbier brouwen. Gastsprekers Koen Sels, Steven en Stijn Van Hellemont vertellen over wat pils is, hoe het wordt gemaakt en waarom het anders is. We horen ook de geschiedenis van de oude familiebrouwerij Van Hellemont uit Lubbeek, en proeven enkele ambachtelijke pilsbieren.
Wanneer : zaterdag 12 september 2020
Hoe laat : 20u
Waar :
De Ketel, Diestersteenweg 237, Kaggevinne (Diest)

Prijs leden :
€ 8
Prijs niet-leden : € 13

Vooraf inschrijven :
obad@telenet.be
(flyer: klik hier)
CORONA-MAATREGELEN

Wegens de aanhoudende Corona-pandemie en het stijgende aantal besmettingen, zijn er verschillende maatregelen die we genomen hebben om de veiligheid te garanderen. Deze overstijgen de maatregelen die in de horeca worden genomen, maar tasten de gezelligheid voor de bezoekers niet aan.
We vragen met aandrang deze maatregelen te volgen, uit respect voor alle bezoekers en voor onze vrijwilligers.
We hebben een
veiligheidsplan ingediend bij de lokale overheid, en op elk moment is er een steward aanwezig die zal toezien op het respect van de maatregelen. Zijn naam en telefoonnummer worden duidelijk op het evenement geafficheerd.

-
Vooraf inschrijven is verplicht, met vermelding van de namen en telefoonnummers van de deelnemers
- Kom niet naar het evenement als je ziektesymptomen vertoont
- Hoest of nies in je elleboog of in een papieren zakdoek die je onmiddellijk nadien weggooit in een vuilbak met een deksel
- Er is handgel beschikbaar op alle kritieke plaatsen, gebruik ze !
- Eens je aan een tafel zit, dan behoud je die. Alle tafels en stoelen worden op voorhand ontsmet

- Geen tafels of stoelen verzetten: vraag een medewerker om dit te doen
- Maximum 6 personen aan een tafel
- Blijf zoveel mogelijk zitten aan je tafel, beperk je verplaatsingen
-
Draag een mondmasker als je niet aan tafel zit
- Blijf sowieso in je eigen bubbel, en blijf op minstens anderhalve meter van alle andere mensen
- Maximum één persoon per WC-ruimte toegelaten
-
Gebruik zoveel mogelijk Payconiq voor de betaling. Zorg er dus voor dat je deze op voorhand hebt geïnstalleerd