Algemene degustatie sessie bieren - vrijdag 20 mei 2022
Wanneer : vrijdag 20 mei 2022
Hoe laat : 20u
Waar :
De Ketel, Diestersteenweg 237, Kaggevinne (Diest)

Prijs leden :
10
Prijs niet-leden : 15

Vooraf inschrijven :
obad@telenet.be
Vroeger bestonden ze eigenlijk niet: bieren die vrij laag waren in alcohol, maar toch heerlijk zijn van smaak. Een volmondig bier met een stevige smaak bracht je meteen naar bieren van minstens 6 7 vol. % alc. Dat is nu gelukkig anders, en het aanbod aan smakelijke bieren met een alcoholpercentage van 4,5 vol. % alc. of lager is de laatste jaren sterk geboomd. De vraag voor dit soort bieren was dan ook immens: het sociale leven, waarbij mensen en vrienden mekaar ontmoeten voor een avondje babbelen, de banden aanhalen, herinneringen ophalen, toekomstplannen smeden, vraagt immers bier waarvan je een avondje kan genieten, zonder dat je dat moet bekopen met een kater, of waarbij je niet na slechts twee bieren moet overschakelen op frisdranken om helder te blijven.

Zon bieren worden in de volksmond ook wel
session beers of sessiebieren genoemd, omdat je de hele sessie gewoon kan meedrinken. Smaakvol en niet te straf. We vonden dat voor een proeverij in december, in aanloop naar de eindejaarsfeestelijkheden wel gepast, maar COVID besliste hier anders over. Maar uitstel is geen afstel ! In mei smaken deze bieren even goed !

Voor alle duidelijkheid, het gaat bij deze proeverij niet over alcoholvrije bieren (bieren met een alcoholgehalte van maximum 0,5 vol. % alc.). Onze scope ligt hier op bieren die
maximaal ongeveer tot 4,5 vol. % alc. gaan. Dus minder dan een pilsje.
(flyer: klik hier)