Degustatie Brut Bieren - vrijdag 14 april 2023
Wanneer : vrijdag 14 april 2023 om 20u
Waar : 't Molenhuis, Dorpsstraat 45, Molenstede (Diest)

Prijs :
€ 15 (leden), € 25 (niet-leden)

Vooraf inschrijven :
obad@telenet.be
Brut bieren worden gedeeltelijk geproduceerd zoals Champagne: er wordt in het gistingsproces gebruik gemaakt van een Champagnegist, net zoals bij Champagnes duurt het rijpingsproces enkele maanden, en soms wordt ook klaring verkregen door remuage.

Bij dit proces wordt de fles schuin naar beneden gericht, en dagelijks wordt de fles lichtjes gedraaid en iets minder schuin geplaatst, zodat ze na enkele weken volledig vertikaal (maar ondersteboven) staat. Doordat de fles naar beneden gericht werd, zal alle gist zich opgehoopt hebben in de flessenhals, die vervolgens wordt bevroren, waarna de bevroren gist door druk uit de fles wordt verwijderd. Dit proces heet
dégorgement.

Omdat de naam echter gelinkt is aan de geografische Champagnestreek en deze exclusief gereserveerd is, mogen we echter niet meer spreken over Champagnebier, maar spreken we over
Brut Bieren.

Niet elk Brut Bier wordt volledig op deze authentieke manier gemaakt, maar het gaat in elk geval wel om
feestelijke aperitiefbieren. Brut-, aperitief en aanverwante bieren dus !
(flyer: klik hier)