Proeverij op afstand - december 2023
Datum : wanneer jullie willen, op jullie eigen tempo
Plaats : bij jullie thuis
Prijs leden : € 18, voor 6x 33cl

Op voorhand inschrijven via obad@telenet.be, ten laatste op zaterdag 23 december of tot zolang de voorraad strekt
Deelnameprijs op voorhand over te schrijven op ons rekeningnummer BE49 0016 3725 0771
Om het jaar in stijl af te sluiten, en het aantal activiteiten op 14 te brengen, bieden we nog een extra, bijkomende activiteit! Om ook onze leden die zelden naar onze live-activiteiten kunnen komen toch de nodige voordelen te geven, wordt dit een proeverij op afstand. De pakketten worden bij jullie thuis geleverd!

December - Proeverij op afstand : Tipsy Tribe Brewery & Distillery

Achter het onopvallende rijhuis in de Jetsesteenweg in Koekelberg verbergt zich een verrassend ruim pand met een opmerkelijke geschiedenis: opslagplaats in de vroege 20ste eeuw, thuisbasis van een religieuze sekte, marihuana-kwekerij. Aylin Dirioz en Daniel Fastenau kochten het uitgebrande skelet van dit gebouw in 2021 om er na enorme renovatiewerken hun droom te realiseren van een eigen brouwerij en distilleerderij.

De brouwerij heeft een capaciteit van 500 liter, met twee gisttanks van 1000 liter en een helderbiertank die hen desgewenst in staat stelt om bieren via force carbonation (externe toevoeging van CO2) op het gepaste koolzuurniveau te brengen. Dat doen ze met al hun bieren, behalve met de typisch Belgische bierstijlen: die ondergaan een traditionele hergisting op fles.

Ze mogen dan wel nieuwkomers zijn in het vak, dat houdt hen niet tegen om resoluut alles zelf te doen. Ze besteden geen productie uit en investeren veel tijd in zelfstudie om op het niveau te komen dat ze voor ogen hebben. Het is een brouwerij die geleid wordt door openheid en passie, door originaliteit en een streven naar kwaliteit, en door de warme en hartelijke persoonlijkheden van Aylin en Daniel.

Tipsy Tribe is de enige brouwerij in Koekelberg, maar dat is nog maar een deel van het verhaal. Ze zijn ook distilleerderij, wat hen de enige brouwerij-distilleerderij maakt in Brussel. Naast bier produceren ze een eigen vodka Vivre, de gin Jetteset en hun ‘hot sauce vodka’ Lit. In de toekomst staat er nog een Turkse raki op hun verlanglijstje en de eerste vaten voor een eigen whisky zijn reeds gevuld.
(flyer: klik hier)