Brouwerijbezoek The Musketeers en Brouwerij Broers - zaterdag 8 februari 2020
Wanneer : zaterdag 8 februari 2020
Waar :
Vertrek bus voor het station van Diest om 9u00

Prijs :
€ 25 (leden), € 30 (partners), € 35 (niet-leden)
Inbegrepen : bus, geleide brouwerijbezoeken met degustaties
Niet inbegrepen : lunch

Vooraf inschrijven, ten laatste op 1 februari om 9u00 :
obad@telenet.be
The Musketeers zijn al meer dan een decennium een vaste waarde in bierland. Met hun Troubadour-bieren overspannen ze een zeer breed biergamma, gaande van blond en bruin, over (imperial) IPA en stout. Bovendien komen er regelmatig allerlei eenmalige gist- en hopexperimenten op de markt, aangevuld met een nieuwe reeks: de Bucketlist-serie.

Tot vorig jaar waren The Musketeers een bierfirma, met bieren die bij De Proefbrouwerij werden geproduceerd. Maar in 2019 bouwden ze een
oude steenbakkerij in Sint-Gillis-Waas om tot een indrukwekkende eigen brouwerij, met een sfeervol brouwerijcafé waar je kan genieten van heerlijke speciaalbieren en streekgerechten. Deze brouwerij gaan we dan ook een bezoekje brengen voor een rondleiding, degustatie en lunch.
(flyer: klik hier)
Na de lunch zetten we koers naar het nabijgelegen Wachtebeke, waar Brouwerij Broers gelegen is. De brouwerij is vooral gekend van de Brughopper en de immens krachtige Zwarte Ruiter, maar ze maken ook tal van andere bieren op kleinere schaal, zoals een honingbier, een frisse saison met lokale kweeperen, een Irish Dry Stout met koffie, een New England IPA of een krachtige imperial stout.

Een grotere en een kleinere brouwerij staan dus op het programma, voor een gevarieerde dag vol verrassingen en heerlijk bier. Net zoals al onze brouwerijbezoeken wordt dit weer een uitstap om van te smullen !