Brouwerijbezoek Hof ten Dormaal - zaterdag 4 juni 2022
Wanneer : zaterdag 4 juni 2022
Waar :
Vertrek bus voor het station van Diest om 13u00

Prijs :
€ 25 (leden), € 30 (partners), € 35 (niet-leden)
O.B.A.D.-leden die zich hebben ingeschreven als medewerker voor het Zythos Bierfestival: gratis


Vooraf inschrijven, ten laatste op 28 mei om 9u00 :
obad@telenet.be
Hof ten Dormaal is een volledige familie-aangelegenheid. Patriarch André Janssens is de oprichter van de brouwerij, maar zowel zonen Jef en Dries als dochter Lisa werken op en rond het bedrijf. De Dormaalhoeve, ooit het centrum van de heerlijkheid Lauwendries, is naast hoevebrouwerij ook nog steeds een werkend landbouwbedrijf. Zoon Jef hanteert dan wel de roerstok in de brouwerij en bedenkt er de meest uiteenlopende recepten, het is zijn broer Dries die de landbouwer van de familie is en die zorgt voor de ingrediënten van het bier.
In de velden naast de brouwerij groeit immers de
eigen gerst, en ook de hop wordt zelf geteeld. Recentelijk werd een hoge hopplukmachine aangekocht, en vorig jaar nog kreeg Hof ten Dormaal een prijs voor hun innovatief onderzoek naar het kweken van hop in serres om de productie seizoenonafhankelijk te maken. Sinds kort is er bovendien een eigen mouterij geďnstalleerd.
Het doel van de brouwerij was altijd om traditioneel, maar ook zeer ecologisch en zelfvoorzienend te zijn.
Eigen gerst, eigen hop, eigen energie om de brouwinstallatie aan te drijven. Bij Hof ten Dormaal is zo de cirkel rond, van het veld tot in het glas, in het eigen proeflokaal. Op dat vlak is de brouwerij werkelijk uniek in België.

Leden van O.B.A.D. die zich hebben ingeschreven om te gaan helpen op het Zythos Bierfestival krijgen deze activiteit gratis aangeboden !
(flyer: klik hier)