Brouwerijbezoek Antidoot Wilde Fermenten - zaterdag 13 mei 2023
Wanneer : zaterdag 13 mei 2023
Waar :
Vertrek bus aan Den Amer om 15u

Prijs :
Ä 30 (leden), Ä 40 (niet-leden). Deze uitstap is volledig gratis voor ZBF-medewerkers uit onze O.B.A.D.-rangen

Vooraf inschrijven, ten laatste op 6 mei om 9u00 :
obad@telenet.be
Antidoot Wilde Fermenten

De brouwerij van Tom Jacobs is tegelijk zowat de meest innovatieve als
de meest ambachtelijke en natuurlijke brouwerij van de streek.
Antidoot onderzoekt alle aspecten van de wilde gisting en zet die om in een reeks
bijzondere dranken, niet alleen bier, maar ook natuurlijk vergiste cider en wijn, die vaak met mekaar gekruist worden en een enorm lange productietijd nodig hebben. Geduld en tijd is een belangrijk onderdeel bij Antidoot!

Veel ingrediŽnten komen uit de eigen tuin, inclusief de
natuurlijke fermenten en de eigen huiscultuur, een cultuur van wilde gisten die ze zelf opkweken op basis van bloemen en vruchten uit de tuin. De tuin is een deel van het geheel en bijna even belangrijk als de brouwerij, met diverse bessenstruiken, fruitbomen, eetbare kruiden en bloemen en een eigen wijngaard.

De producten van Antidoot zijn enorm gegeerd tot ver in het buitenland. We krijgen hier een
prachtige kans voor een onvergetelijk bezoek ! Voor een natuurbrouwerij is de lente natuurlijk heel erg druk. Daarom verplaatsen we het bezoek naar iets later in de namiddag, zodat Tom nog het grootste deel van de dag aan de fermenten kan werken.
(flyer: klik hier)