Brouwerijbezoek Lupulus en Misery Beer - zaterdag 9 september 2023
Wanneer : zaterdag 9 september 2023
Waar :
Vertrek bus aan Den Amer om 9u00

Prijs :
€ 45 (leden), €50 (partners), € 60 (niet-leden)

Vooraf inschrijven, ten laatste op 29 augustus om 9u00 :
obad@telenet.be
Brasserie Lupulus

Brasserie Lupulus moet niet meer voorgesteld worden. Voorheen gekend als Brasserie Les Trois Fourquets, is dit een van de vroege pioniers van speciaalbieren, en het initiatief van de oprichters van Brasserie d’Achouffe. Ze gebruikten de Trois Fourquets-installatie sinds 2004, oorspronkelijk om proefbrouwsels te maken en ter bevoorrading van de nabijgelegen taverne. In 2006 werd Brasserie d’Achouffe overgenomen door Brouwerij Moortgat, maar Les 3 Fourquets bleef totaal onafhankelijk. Er werd wel een akkoord gemaakt dat Les 3 Fourquets jaarlijks niet meer dan 1500 hl mocht brouwen gedurende de eerste vijf jaar na de overname.

In 2007 kwam het eerste bier Lupulus Blonde op de markt en gedurende de eerste vier jaar was het ook alleen dit bier dat werd gebrouwen. Nadien volgden onder andere ook Lupulus Brune, het winterbier Lupulus Hibernatus, het biologisch bier Lupulus Organicus, Lupulus Blanche, Lupulus Fructus, Lupulus Hopera en een serie meer experimentele IPA’s op blik.
Bij Brasserie Lupulus zullen we ook lunchen, met een plateau van charcuterie en kaas en brood.

Inbegrepen in de prijs : rondleiding met 1 consumptie en lunch. Verdere consumpties zijn op eigen kost.
Misery Beer Co.

Nadien trekken we naar
een van de vernieuwendste Belgische craft breweries: Misery Beer Co., die zich meer toelegt op buitenlands geïnspireerde stijlen in een funky en modern kader. Niet alleen de bieren zijn spectaculair, maar ook de locatie: de brouwerij en het proeflokaal zijn immers ondergebracht in een prachtig landhuis in de Ardennen, dat zo uit een grimmige novel van Stephen King lijkt te zijn weggelopen.

Rémy en Samia gingen voor de oprichting van hun brouwerij niet over één nacht ijs. Ze trokken eerst naar Vermont in de USA, en vervolgens naar Quebec in Canada om er de brouwtechnieken die ze in België hadden geleerd, nog verder te verfijnen. Bij terugkomst in België begon de zoektocht naar een ideale locatie. Ze konden een impressionant landhuis uit het jaar 1800 in Harzé op de kop tikken. Het landhuis had een bewogen geschiedenis achter de rug en werd tijdens de Slag om de Ardennen in 1944 zelfs door de Amerikanen bezet, en was in een erbarmelijke staat. Maar naast een mooie ligging tussen de bossen, bood het veel mogelijkheden om er een brouwerij en een taproom in onder te brengen. Het landhuis maakt zo sterk deel uit van het concept, dat de brouwerij oorspronkelijk Manoir Beer Company zou heten, maar omdat Rémy fan is van de boeken van Stephen King, en het huis bij hun eerste bezoek in de sneeuw deed denken aan de grimmige sfeer van de boeken, was de link snel gelegd. In de kelder werd bovendien graffiti teruggevonden met het woord “Misery” op, uit de periode dat het landhuis werd gebruikt als hoofdkwartier voor de geallieerden.

In september 2019 werd een crowdfunding gestart, en de officiële inhuldiging van Misery Beer Co. vond plaats op 1 augustus 2020, helaas in een kleine versie met een beperkt aantal aanwezigen wegens de toen geldende Corona-maatregelen. De taproom van de brouwerij trekt aardig wat volk, dus we zullen er niet alleen zijn. Normaal gezien is de brouwzaal zelf niet te bezoeken, maar voor O.B.A.D. zal er eenmalig en exclusief een uitzondering gemaakt worden.

Inbegrepen in de prijs : rondleiding. Alle consumpties zijn individueel in de taproom af te halen.
(flyer: klik hier)