Aktiviteiten O.B.A.D. in 2018
Laatste nieuws
Archief :
2009
Medewerkers !
21/10/18

Op het Diesters Bierfestival kunnen we rekenen op de hulp van maar liefst 63 medewerkers !
We willen dan ook een speciaal dankwoord richten aan al deze mensen die dit festival mogelijk gemaakt hebben, en die vrijdag bij de opbouw en zaterdag op de festivaldag en bij de afbraak het beste van zichzelf hebben gegeven.
Met een onvoorstelbare inzet, aanstekelijk enthousiasme en onvermoeibare gedrevenheid hebben deze mensen het hoogtepunt van ons werkingsjaar gedragen. Het succes van het festival hebben we dan ook in grote mate te danken aan deze mensen !
Hartelijk dank dus aan alle festivalmedewerkers !

Themadegustatie Antidoot volzet
21/10/18

De themadegustatie met Antidoot Wilde Fermenten op vrijdag 9 november is volzet.
Er kan nog worden ingeschreven voor een reservelijst. Indien er annulaties zouden zijn, dan worden de vrijgekomen plaatsen opnieuw verdeeld onder de mensen op deze reservelijst.

Bierlijst Diesters Bierfestival
20/10/18

De bierlijst van de tiende editie van het Diesters Bierfestival staat online. Klik gauw door naar de festivalpagina!

Diesters Bierfestival
20/10/18

Op zaterdag 20 oktober gaat de tiende editie van het Diesters Bierfestival door, in de historische Lakenhalle in het centrum van Diest.
Hou de festivalpagina van deze website in de gaten, zeer binnenkort komt daar immers de definitieve bierlijst op !

Waar: Lakenhalle, Scholenstraat 4, Diest
Wanneer: Zaterdag 20 oktober van 13u tot 23u

39ste nummer van het Academisch Nieuws
19/09/18

De 39ste editie van ons ledenblad "Academisch Nieuws" werd vandaag naar de leden van O.B.A.D. verzonden. De lijst van de onderwerpen vind je hier.


Dag van de Bierconsument
08/09/18

De Objectieve Bier Academie Diest organiseert tijdens de Dag van de Bierconsument een open bierdegustatie. Hoe gaat het in z’n werk? Iedereen brengt gewoon 3 flesjes interessant (en gekoeld) bier mee per persoon, of één fles van 75 cl. In ruil daarvoor kan je proeven van de bieren die de anderen hebben meegenomen.
Laat de bekendere bieren maar thuis! Dit is de ideale gelegenheid om de bierkelder uit te kuisen, of een bier dat je van vakantie meebracht te delen!

Wanneer : zaterdag 8 september 2018, van 14u tot 18u
Waar : Foyer in het Ontmoetingscentrum Begijnhof, Infirmeriestraat, Diest

Brouwerijbezoek bijna volzet
01/09/18

Het brouwerijbezoek naar De Ranke en Ca Brasse Pour Moi (inclusief een bier-en-chocoladepairing) is bijna volzet. Er resten momenteel nog drie plaatsjes op de bus. Wil je er nog bij zijn, dan moet je je haasten. De inschrijvingen worden afgesloten op vrijdag 24 augustus.

Streekbierenmarkt: wat een succes
19/08/18

Mede dankzij het prachtige weer (twee jaar op rij!), de vele primeurs en nieuwe bieren, een massale opkomst, enthousiaste brouwerijen en bierfirma's, en de sfeervolle optredens, was de zevende editie van de Streekbierenmarkt een daverend succes !

Streekbierenmarkt Diest
19/08/18

De omgeving op en rond de Grote Markt in Diest wordt weer omgetoverd tot een heuse biermarkt waar 20 brouwerijen en bierfirma's hun bieren zullen aanprijzen.
Er zullen verschillende nieuwe bieren te proeven zijn! De nieuwe Beker 6 wordt er immers voorgesteld, brouwerij Buvens neemt de nieuwe creatie Brunet mee, Hoprebel lanceert Angus Oaked Tripel, een bier dat speciaal ontworpen werd om te matchen met Aberdeen Angus rundsvlees, en Perron heeft een speciaal éénmalig brouwsel in zeer beperkte oplage: een Limburg Bruin in de stijl van Vlaams Rood Bruin.
Ook bij brouwerij Vissenberg kan je zondag terecht voor vrij exclusieve en nieuwe bieren. Zij concentreren zich op K0006 Chocolate Stout, K0007 Lighthouse IPA en de Cuvée Médard Oak Aged Tripel in 2 versies: cognac-vat en Banyuls-vat.

Na de streekbierenmarkt kan men dan genieten van hapjes en drankjes in de horecazaken in de omgeving.

Waar: Op en rond de Grote Markt van Diest
Wanneer: zondag 19 augustus van 13u30 tot 19u00

38ste nummer van het Academisch Nieuws
25/06/18

De 38ste editie van ons ledenblad "Academisch Nieuws" werd vandaag naar de leden van O.B.A.D. verzonden. De lijst van de onderwerpen vind je hier.

Zythos Bierfestival: bedankt!
30/04/18

Het Zythos Bierfestival 2018 zit er alweer op. Van harte bedankt voor de massale aanwezigheid van de O.B.A.D.-leden, als bezoeker of standhouder.
We willen ook de vele O.B.A.D.-leden die als medewerker geholpen hebben, en het festival op een gedreven, professionele en enthousiaste manier gedragen hebben, nog eens extra bedanken:  Zonder jullie hulp was dit nooit mogelijk geweest!
Albert S, Andy M, Ben B, Danielle W, Etienne F, Femke M, Francis VK, Georges H, Kelly V, Koen V, Lieven V, Linda V, Marie-Paule V, Mark VP, Michel V, Paul W, Pol S, Sabine M, Steve C en Yves G.
In de zomer gaan we met alle O.B.A.D.-medewerkers hier enkele lekkere glazen bier op drinken. Op de kosten van de club!

Zythos Bierfestival ZBF
28/04/18

Onze moedervereniging Zythos vzw organiseert in het laatste weekend van april het Zythos BierFestival (ZBF) in de Brabanthal in Leuven. Ongeveer 100 brouwerijen en bierfirma’s staan te popelen om jullie aan hun stand hun nieuwste bieren te laten proeven. Op de website www.zbf.be kunnen jullie de lijsten van de ingeschreven brouwerijen en bierfirma’s er op nalezen.
Het Zythos BierFestival is het grootste bierfestival van het Europese vasteland, en vindt bovendien praktisch in onze achtertuin plaats!
Gratis pendelbussen zijn voorzien van het station van Leuven tot de Brabanthal.

Waar : Brabanthal, Leuven
Wanneer : zaterdag 28/4 (12u00-23u00) en zondag 29/4 (11u00 tot 20u00)

37ste nummer van het Academisch Nieuws
22/03/18

De 37ste editie van ons ledenblad "Academisch Nieuws" werd vandaag naar de leden van O.B.A.D. verzonden. De lijst van de onderwerpen vind je hier.Degustatie Spaanse bieren volzet
18/03/18

De degustatie met Spaanse bieren van vrijdag 6 april is volzet. Er kan nog worden ingeschreven voor een reservelijst. Indien er annulaties zouden zijn, dan worden de vrijgekomen plaatsen opnieuw verdeeld onder de mensen op deze reservelijst.

25ste Aarschots Bierfestijn
31/03/18

De Aarschotse Bierwegers organiseren de 25ste editie van hun Aarschots Bierfestijn in de unieke locatie van de voormalige kapel van de Grauwzusters
Waar: Gasthuiskapel, Gasthuisstraat 18, Aarschot
Wanneer: 31 maart en 1 april 2018


6de B.i.L. Bierfestival in Laakdal
06/03/18

Biervrienden in Laakdal houdt op zaterdag 10 maart voor de 6de maal hun Bierfestival in Laakdal.
Dit gaat terug door in de Gemeentelijke Sporthal van Veerle-Laakdal van 15 tot 24 u.
Je kan de Gemeentelijke Sporthal goed bereiken via het treinstation van Diest en daar neem je dan de bus naar Veerle-Laakdal.
's Avonds kan je het shutle busje nemen naar het treinstation van Diest. Kostprijs € 2 per rit.

10 jaar O.B.A.D. !
18/01/18

Beste leden,

Neem vandaag het meest feestelijke bier uit jullie kelder of koelkast, en hef het glas op de Objectieve Bier Academie Diest, want vandaag bestaan we 10 jaar !
Hartelijk bedankt aan alle leden, voor jullie enthousiasme en steun aan de club, en voor de vele fijne momenten die we de afgelopen tien jaar mochten beleven.

Vanwege het bestuur,
Andy, Georges, Mark, Michel, Paul, Pol en Sabine


Degustatie "Verticaal, horizontaal of driehoek" volzet
12/01/18

De proeverij "Verticaal, horizontaal of driehoek" van vrijdag 12 januari is volzet. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.
Tijdens deze degustatie zullen we drie vergelijkende proeverijen doen: een driehoeksproeverij waarbij 2 bieren blind worden geproefd om te bepalen of ze hetzelfde zijn, een horizontale proeverij waarbij we drie IPA's van de Keukenbrouwers zullen proeven, en een verticale proeverij waarbij we drie jaargangen (2002, 2007 en 2017) van de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Blauw proeven.

36ste nummer van het Academisch Nieuws
24/12/17

De 36ste editie van ons ledenblad "Academisch Nieuws" werd vandaag naar de leden van O.B.A.D. verzonden. De lijst van de onderwerpen vind je hier.


Hernieuwing lidmaatschap
10/12/17

Het jaarlijkse lidmaatschap loopt op 31 december ten einde. Om onderbreking in de toezending van informatie te vermijden, raden we jullie aan om zo snel mogelijk het lidmaatschap te vernieuwen voor 2018. Ga naar de contactpagina voor alle informatie rond het lidmaatschap.

Archivering 2017
10/12/17

De website werd klaargemaakt voor een nieuw jaar! Aan de linkerkant zien jullie de activiteitenkalender voor 2018. Sommige vertrekuren en prijzen zijn nog aan te vullen. Hou deze pagina dus in de gaten voor updates!
Alle aktiviteiten, verslagen en nieuwsberichten van 2017 werden gearchiveerd en blijven toegankelijk! Bovenaan deze pagina kan je op de link klikken om een jaartje terug te keren in de tijd.

Activiteiten van andere verenigingen
2008
2010
vrijdag 12/01/2018 (20u)
  verticaal, horizontaal of driehoek
  't molenhuis, molenstede (diest)
  drie types vergelijkende proeverijen
  leden €6 / niet-leden €10


zaterdag 10/02/2018 (vertrek 9u)

  brouwerijbezoek vbdck en 't hofbrouwerijke
  bezoek aan de nieuwe brouwerij VBDCK in Tielrode
  en de fameus uitgebreide en vernieuwde locatie van
  ’t Hofbrouwerijke in Beerzel, telkens met begeleide
  proeverij
  leden € 25 / partners € 30 / niet-leden € 35

zaterdag 17/03/2018 (20u)
  themadegustatie bom brewery
  't molenhuis, molenstede (diest)
  bert van hecke presenteert een themadegustatie over
  belgië’s enige moutbakkerij en de bieren van BOM
  Brewery, en weidt uit over mout in het algemeen
  leden €10 / niet-leden €15

vrijdag 06/04/2018 (20u)
  internationale degustatie spaanse bieren
  de ketel, kaggevinne (diest)
  spanje is een behoorlijk opkomend bierland, we
  proeven acht bieren van diverse innovatieve
  brouwerijen
  leden €10 / niet-leden €15

zaterdag 28/04/2018 en zondag 29/04/2018
 
zythos bier festival
  brabanthal leuven
  grootste bierfestival van het land, treintickets kunnen
  in mindering worden gebracht op een activiteit

vrijdag 01/06/2018 (20u)
  themadegustatie perron bieren
  't molenhuis, molenstede (diest) 
  jasper dijkers laat ons zijn bieren proeven en heeft
  het over de brouwerij, bierstijlen en zelfgekweekte
  hop
  leden €8 / niet-leden €12

zondag 01/07/2018
 
retro jardin
  van 14u tot 22u, Park Cerckel
  volksfeest in retrostijl georganiseerd door de dienst
  cultuurbeleid. O.B.A.D. zorgt voor de bierstand


zaterdag 28/07/2018 (13u00-19u00)
  zomers café op de citadel
  citadel, diest
  gezellig openlucht pop-up-café met 10 spectaculaire
  bieren op vat, naar aanleiding van de tiende
  verjaardag van de Objectieve Bier Academie Diest
  toegang gratis, consumpties te betalen

zondag 19/08/2018
 
streekbierenmarkt diest
  van 13u30 tot 19u, op en rond de Grote Markt
  de omgeving van de grote markt wordt omgetoverd
  in een biermarkt waar een 20-tal lokale brouwerijen
  en bierfirma’s hun producten aanbieden

  in samenwerking met Toerisme Diest
 

zaterdag 01/09/2018 (vertrek 8u30)
  brouwerijbezoek de ranke en
  ça brasse pour moi

  busuitstap naar de ranke in dottignies en brouwerij-
  bierwinkel ça brasse pour moi in boussu, met
  aansluitende bier-en-chocolade-proeverij
  leden € 25 / partners € 30 / niet-leden € 35

zaterdag 08/09/2018
  dag van de bierconsument
  met overal in het land lokale initiatieven
  in diest organiseert O.B.A.D. een activiteit


zaterdag 20/10/2018
 
tiende Diesters Bierfestival
  van 13u tot 23u, lakenhalle diest
  voor de tiende keer wordt een klepper van een
  bierlijst aangeboden met tal van nieuwe bieren en
  klassiekers, zodat er voor elk wat wils is - er zijn
  steeds een groot aantal primeurs te ontdekken, en
  interessante buitenlandse bieren

vrijdag 09/11/2018 (20u)
  themadegustatie antidoot
  't molenhuis, molenstede (diest) 
  Antidoot Wilde Fermenten presenteert een
  interessante proeverij over bier, cider en wijn, wilde
  fermenten en spontane gisting - over brouwen in de
  natuur !
  leden €15 / niet-leden €20

zaterdag 08/12/2018 (19u)
  ledenavond
  feestzaal ons te huis, diest
  we nodigen onze leden en hun partners uit voor een
  gezellige avond met bier en buffet, voor de
  presentatie van het financiële resultaten en de
  activiteitenkalender van volgend jaar
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
Een volledige agenda met de activiteiten van de bierproef-verenigingen die aangesloten zijn bij Zythos, maar eveneens bierige evenementen en initiatieven van andere verenigingen, brouwerijen of bierminnende personen, vinden jullie op de Zythos-agenda.