Aktiviteiten O.B.A.D. in 2021
Laatste nieuws
Archief :
2009
Annulatie degustatie sessiebieren
26/11/21

Vandaag is het overlegcomité bijeengekomen om strengere maatregelen uit te vaardigen in de strijd tegen het Coronavirus. De impact hiervan op kleine verenigingen is niet onmiddellijk duidelijk, omdat het verschil tussen privé-bijeenkomsten, evenementen en professionele organisatoren nog niet is uitgeschreven.
We hebben overleg gehad met de stad Diest, en zijn verplicht om de activiteit van 11 december te annuleren.
Na publicatie van het KB in verband met de nieuwe maatregelen, zullen onze degustaties immers ofwel beschouwd worden als private bijeenkomst en is onze activiteit verboden, ofwel als professioneel georganiseerd evenement en moeten we verplicht passeren via het Evenementenloket met alle nodige aanvragen, minstens 8 weken op voorhand.
Hoe dan ook, onze volgende activiteit mag niet doorgaan, hoe veilig we dit ook kunnen organiseren.

Iedereen die reeds betaald had, krijgt het geld teruggestort.
Ondertussen denken we na over een vervangende activiteit voor de maand december en hopen we dat er vanaf januari meer duidelijkheid komt over onze activiteiten.

51ste nummer van het Academisch Nieuws
29/09/21

De 51ste editie van ons ledenblad "Academisch Nieuws" werd vandaag naar de leden van O.B.A.D. verzonden. De lijst van de onderwerpen vind je hier.

50ste nummer van het Academisch Nieuws
30/06/21

De 50ste editie van ons ledenblad "Academisch Nieuws" werd vandaag naar de leden van O.B.A.D. verzonden. De lijst van de onderwerpen vind je hier.

Eerste live-activiteit
17/06/21

Vanaf juli hernemen we onze live-activiteiten ! Welkom terug !

Zesde proeverij op afstand
25/05/21

Zelfs de meest eenvoudige activiteit vergt wel wat organisatietijd, en de maatregelen die in juni voor verenigingen zullen gelden, zijn nog niet duidelijk. Sowieso moet ook elke activiteit worden goedgekeurd door de plaatselijke overheden.
Daarom hebben we beslist om in juni nog een proeverij op afstand te doen, deze keer met 6 bieren van En Stoemelings uit Brussel, en in tussentijd volop te werken aan een live-activiteit in juli.

Vijfde proeverij op afstand
02/05/21

De vijfde proeverij op afstand van dit jaar werd zopas gelanceerd. Deze keer serveren we 6 kakelverse bieren van DOK Brewing Company uit Gent. Lees meer door te klikken in de agenda.


Vierde proeverij op afstand
26/03/21

De vierde proeverij op afstand van dit jaar werd zopas gelanceerd. Lees meer door te klikken in de agenda.

49ste nummer van het Academisch Nieuws
23/03/21

De 49ste editie van ons ledenblad "Academisch Nieuws" werd vandaag naar de leden van O.B.A.D. verzonden. De lijst van de onderwerpen vind je hier.


Derde proeverij op afstand
18/02/21

De derde proeverij op afstand van dit jaar werd zopas gelanceerd. Lees meer door te klikken in de agenda. Er zijn verschillende bierprijzen te winnen!

Proeverij op afstand
09/01/21

Met de huidige maatregelen om het Coronavirus te verslaan, is een activiteit waarbij we mekaar fysiek ontmoeten helaas nog niet voor morgen.
In deze vreemde tijden hebben we steeds geprobeerd om jullie toch zoveel mogelijk te laten genieten van O.B.A.D.-lidmaatschap. Zo is ons tijdschrift Academisch Nieuws trouw blijven verschijnen, werden de lidmaatschappen voor een volledig jaar kwijtgescholden en organiseerden we een bijkomende activiteit in de vorm van een fotowandelzoektocht.

Toch willen we dit nieuwe jaar al meteen van start gaan met extra alternatieve activiteiten. Daarom werkten we de “Proeverij op afstand” uit, waarbij het bier bij jullie thuis wordt geleverd.
Voor onze vereniging is dat niet evident, omdat onze leden over een zeer groot gebied verspreid zijn. Een aantal pakketten zullen we ongetwijfeld persoonlijk kunnen komen rondbrengen, maar een (groot) deel zal via koerier of post moeten worden opgestuurd. Deze verzendkosten nemen we voor onze rekening.
Om de kosten voor het transport echter zo laag mogelijk te houden, bundelen we twee degustaties (januari en februari) en leveren we de bieren in één pakket. Apart inschrijven voor degustatie 1 of degustatie 2 is dus niet mogelijk.
We bezorgen jullie voor de proeverij van januari en februari dan telkens een kort documentje over de betreffende brouwerij en de geselecteerde bieren, en we maken voor elke proeverij ook een Untappd-evenement aan. Daarop kunnen jullie dan jullie proefervaringen delen, kijken welke O.B.A.D.-leden de bieren al hebben ingecheckt, met mekaar toasten, en hopelijk nemen jullie bij het proeven van de bieren ook een leuke foto die jullie posten.

Voor deze proeverijen kozen we voor twee iets nieuwere brouwerijen, die buiten Coronatijden ook een prachtig proeflokaal hebben. Door de Coronacrisis en het sluiten van de horeca zijn dit type brewpubs dan ook dubbel in het nadeel.
We kiezen ook telkens voor meer speciale bieren die je niet in elke drankenhandel vindt. We veronderstellen immers dat jullie de biercultuur blijven steunen door geregeld jullie winkelkarretjes vol te laden bij jullie plaatselijke drankenhandel.
Proeverij 1 - januari : Brasserie Atrium, Marche-en-Famenne
Proeverij 2 - februari : La Source, Brussel
De bieren van deze twee brouwerijen komen dus samen in één pakket.

48ste nummer van het Academisch Nieuws
21/12/20

De 48ste editie van ons ledenblad "Academisch Nieuws" werd vandaag naar de leden van O.B.A.D. verzonden. De lijst van de onderwerpen vind je hier.

Activiteitenkalender 2021
08/12/20

De activiteitenkalender voor 2021 is nog heel leeg. Met de Coronacrisis en het verbod op activiteiten is het nog niet duidelijk wanneer we terug mogen opstarten. Voorlopig zijn er zalen geboekt voor januari en februari, maar de activiteiten zijn uiteraard onder voorbehoud. We werken aan 4 verschillende onderwerpen voor degustaties die we hopelijk in de loop van de komende maanden kunnen inplannen.

Lidmaatschappen worden gratis verlengd tot eind 2021
08/12/20

Met de Objectieve Bier Academie Diest hebben we altijd het principe gehanteerd dat de lidgelden zoveel mogelijk moeten terugvloeien naar de leden. Mensen die al wat langer lid zijn van onze vereniging weten dat we de inkomsten van grotere activiteiten (Diesters Bierfestival, Retro Jardin) steeds gebruiken om andere activiteiten (degustaties, brouwerijbezoeken) te financieren, zodat onze clubkassa steeds min of meer status quo blijft.
Dit jaar zijn er door de uitbraak van het Coronavirus echter slechts 4 van de geplande 14 activiteiten kunnen doorgaan, en hebben jullie niet kunnen profiteren van het lidmaatschap zoals andere jaren.
Bovendien is er nog steeds onduidelijkheid over wat er volgend jaar allemaal zal kunnen of niet.

Daarom heeft het bestuur beslist om voor alle mensen die lid waren in 2020,
het lidmaatschap te laten doorlopen tot eind 2021. Concreet wil dat zeggen dat we geen lidmaatschapsgeld vragen voor 2021 voor lidmaatschap bij O.B.A.D.

B-leden uit 2020 blijven gratis B-lid voor 2021. We vragen geen lidgeld voor 2021.
A-leden uit 2020 blijven gratis A-lid voor 2021. We vragen geen lidgeld voor 2021, en het lidmaatschapsgedeelte van Zythos wordt door onze clubkassa betaald. Dit geldt voor zowel onze Belgische als onze buitenlandse leden.

Alle lidmaatschappen lopen dus gewoon door tot eind 31/12/2021.

Archivering 2020
08/12/20

De website werd klaargemaakt voor een nieuw jaar! Aan de linkerkant zal op termijn de activiteitenkalender voor 2021 komen. Hou deze pagina dus in de gaten voor updates!
Alle activiteiten, verslagen en nieuwsberichten van 2020 werden gearchiveerd en blijven toegankelijk! Bovenaan deze pagina kan je op de link klikken om een jaartje terug te keren in de tijd.

Activiteiten van andere verenigingen
2008
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
Een volledige agenda met de activiteiten van de bierproef-verenigingen die aangesloten zijn bij Zythos, maar eveneens bierige evenementen en initiatieven van andere verenigingen, brouwerijen of bierminnende personen, vinden jullie op de Zythos-agenda.
2018
2019
2020
vrijdag 15/01/2021 (20u)
  nog te bepalen
  de ketel (grote zaal), kaggevinne (diest)
  coronavirus-update: geannuleerd
februari - vrije datum
  proeverij op afstand 2 - la source beer co
  6x 33 cl thuis geleverd
januari - vrije datum
  proeverij op afstand 1 - brasserie atrium
  6x 33 cl thuis geleverd
zaterdag 20/02/2021 (20u)
  themadegustatie brouwerij 't verzet
  de ketel (grote zaal), kaggevinne (diest)
  de new wave van de belgische brouwers, brouwerij
  't verzet komt het zelf vertellen

  leden €15 / niet-leden €20
  coronavirus-update: geannuleerd
maart - vrije datum
  proeverij op afstand 3 - blindproeverij
  blindproeverij: 6x 33 cl anonieme bierflessen aan
  huis geleverd. verschillende bierprijzen te winnen,
  alleen voor leden
  leden €15
april - vrije datum
  proeverij op afstand 4 - brussels beer project
 
5x 33 cl  1x 44 cl thuis geleverd
  leden €19
mei - vrije datum
  proeverij op afstand 5 - dok brewing company
  6x 33 cl thuis geleverd
  leden €19
juni - vrije datum
  proeverij op afstand 6 - en stoemelings
  6x 33 cl thuis geleverd
  leden €19
zaterdag 10/07/2021 (14u)
  het brouwateljee
  we komen weer samen !
  eerste live-activiteit van het jaar, gewoon om
  mekaar terug te ontmoeten
  consumpties ter plaatse te betalen
zaterdag 07/08/2021 (20u)
  themadegustatie brouwerij 't verzet
  de ketel (grote zaal), kaggevinne (diest)
  de new wave van de belgische brouwers, brouwerij
  't verzet komt het zelf vertellen

  leden €15
vrijdag 15/10/2021 (20u)
  themadegustatie hop
  de ketel (grote zaal), kaggevinne (diest)
  gastspreker dirk de kelver doet alles uit de doeken
  over ons favoriete bieringrediënt
  leden €10
vrijdag 19/11/2021 (20u)
  degustatie nieuwe brouwerijen 2020-2021
  de ketel (grote zaal), kaggevinne (diest)
  elk jaar komen er een heel pak nieuwe brouwerijen
  bij in ons land, voor deze proeverij kiezen we er 8 uit
  leden €10
zondag 05/09/2021 (13u00-19u00)
 
zomers pop-up biercafé
  groenhof, schaffen (diest)
  zomerse familiedag met sfeer, gezelligheid en een
  aantal waanzinnig interessante bieren op vat
  toegang gratis, consumpties te betalen
zaterdag 11/12/2021 (20u)
  degustatie sessie bieren
  de ketel (grote zaal), kaggevinne (diest)
  bieren met een lager alcoholpercentage en toch heel
  veel smaak zijn duidelijk aan een opmars bezig
  leden €10
  coronavirus-update: geannuleerd
vrijdag 01/10/2021 (20u)
  jurering brouwland biercompetitie
  het molenhuis, molenstede (diest)
  professionele jurering voor brouwland biercompetitie
  gratis, registratie uiterlijk op 18/9
december - vrije datum
  proeverij op afstand 7 - kerst- en winterbieren
 
6x 33 cl thuis geleverd
  leden €19