Aktiviteiten O.B.A.D. in 2020
Laatste nieuws
Archief :
2009
Lidmaatschappen worden gratis verlengd tot eind 2021
01/11/20

Met de Objectieve Bier Academie Diest hebben we altijd het principe gehanteerd dat de lidgelden zoveel mogelijk moeten terugvloeien naar de leden. Mensen die al wat langer lid zijn van onze vereniging weten dat we de inkomsten van grotere activiteiten (Diesters Bierfestival, Retro Jardin) steeds gebruiken om andere activiteiten (degustaties, brouwerijbezoeken) te financieren, zodat onze clubkassa steeds min of meer status quo blijft.
Dit jaar zijn er door de uitbraak van het Coronavirus echter slechts 4 van de geplande 14 activiteiten kunnen doorgaan, en hebben jullie niet kunnen profiteren van het lidmaatschap zoals andere jaren.
Bovendien is er nog steeds onduidelijkheid over wat er volgend jaar allemaal zal kunnen of niet.

Daarom heeft het bestuur beslist om voor alle mensen die lid waren in 2020,
het lidmaatschap te laten doorlopen tot eind 2021. Concreet wil dat zeggen dat we geen lidmaatschapsgeld vragen voor 2021 voor lidmaatschap bij O.B.A.D.

B-leden uit 2020 blijven gratis B-lid voor 2021. We vragen geen lidgeld voor 2021.
A-leden uit 2020 blijven gratis A-lid voor 2021. We vragen geen lidgeld voor 2021, en het lidmaatschapsgedeelte van Zythos wordt door onze clubkassa betaald. Dit geldt voor zowel onze Belgische als onze buitenlandse leden.

Alle lidmaatschappen lopen dus gewoon door tot eind 31/12/2021.

Activiteit december geannuleerd
01/11/20

Door de nieuwe lockdown kan helaas ook de laatste geplande activiteit van 2020 niet doorgaan.

Themadegustatie Hop geannuleerd
18/10/20

Wegens de opflakkering van COVID19 heeft het Overlegcomité nieuwe en strengere maatregelen afgekondigd. In het kader van deze maatregelen, moeten we deze themadegustatie helaas opnieuw annuleren.

47ste nummer van het Academisch Nieuws
22/09/20

De 47ste editie van ons ledenblad "Academisch Nieuws" werd vandaag naar de leden van O.B.A.D. verzonden. De lijst van de onderwerpen vind je hier.


Eerste post-Corona-degustatie succesvol verlopen
13/09/20

Met de themadegustatie rond pils-bieren, met gastsprekers Koen Sels, Stijn Van Hellemont en Steven Van Hellemont, hebben we een eerste succesvolle activiteit achter de rug na alle Corona-perikelen.
CERM-evaluatie, veiligheidsplan, goedkeuringen van lokale overheden, pre-registratie, inschrijven per bubbels,... deze activiteit verliep op een erg veilige manier waarbij we toch zoveel mogelijk de gezelligheid van een typische O.B.A.D.-activiteit probeerden te bewaren.

Pop-up geannuleerd
23/08/20

Door de opflakkering van COVID-19 heeft de nationale veiligheidsraad nieuwe, verstrengde maatregelen afgekondigd. We hadden gehoopt dat we eind augustus eindelijk opnieuw een activiteit zouden mogen organiseren, maar in het kader van de nieuwe maatregelen zijn we helaas genoodzaakt om ook deze activiteit te annuleren.

46ste nummer van het Academisch Nieuws
27/06/20

De 46ste editie van ons ledenblad "Academisch Nieuws" werd vandaag naar de leden van O.B.A.D. verzonden. De lijst van de onderwerpen vind je hier.

Wijziging activiteitenkalender
23/06/20

Door de wereldwijde COVID 19-pandemie geldt er een verbod op massa-evenementen tot 1 september. Retro Jardin en de Streekbierenmarkt zijn daardoor geannuleerd.
We hebben verder beslist om de oorspronkelijk voorziene activiteiten van september, oktober en november te annuleren. In september was een busuitstap naar drie Brusselse brouwerijen voorzien, maar onze uitstappen lokken rond de 50 deelnemers en dan kunnen we niet aan social distancing voldoen. Ook het Diesters Bierfestival in oktober is afgelast. Niet alleen is het onzeker dat we uit de kosten zouden geraken bij een kleinere opkomst als we slechts de helft van het aantal bezoekers mogen binnen laten, we sturen ook 70 medewerkers aan en kunnen hen onmogelijk in alle veiligheid laten werken. In november was een grote proeverij in samenwerking met de Diestse Whiskyclub voorzien voor 2x 70 personen. Ook dat is in deze tijden te veel.
In de plaats daarvan zorgen we in augustus, september, oktober en november voor een herprogrammatie van de Pop-up, de themadegustatie over pils, Historische Bieren Herleven en de themadegustatie over hop.

Verdere annulaties activiteiten
17/04/20

Wegens de verlenging van de maatregelen die de federale regering oplegt om de verdere verspreiding van het Coronavirus af te remmen, het burgemeesterbesluit van het verbod op activiteiten in stadszalen tot 15 juni, en het verbod op grote evenementen tot 31 augustus, moeten we helaas ook de volgende activiteiten annuleren:
- Brouwerijbezoek Hof ten Dormaal op 9 mei
- Historische Bieren Herleven op 6 juni
- Retro Jardin op 5 juli
- Zomerse pop-up op de Citadel op 25 juli

45ste nummer van het Academisch Nieuws
22/03/20

De 45ste editie van ons ledenblad "Academisch Nieuws" werd vandaag naar de leden van O.B.A.D. verzonden. De lijst van de onderwerpen vind je hier.

Annulatie themadegustatie Hop
13/03/20

Gisteren maakte de federale regering enkele zeer drastische maatregelen bekend om de opmars van het Coronavirus te stuiten.
Onder andere zijn alle recreatieve en culturele activiteiten, ongeacht de omvang, ongeacht of dit publieke of privé-evenementen zijn, verboden tot (minstens) 3 april.
We zien ons dus genoodzaakt om ook de geplande themadegustatie “Hop” met gastspreker Dirk De Kelver van zaterdag 4 april te annuleren.

Ook cafés moeten in die periode de deuren sluiten. We wensen onze leden-horecazaken veel sterkte in deze periode en doen alvast een oproep aan al onze leden om na de periode van drooglegging de biercultuur zoveel mogelijk te steunen door zo snel mogelijk opnieuw al jullie favoriete cafés te gaan bezoeken.

Annulatie themadegustatie Pils
13/03/20

Om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te vertragen, gaan
op bevel van de burgemeester alle stadsgebouwen dicht tot minstens 31 maart. Hierin zijn ook de ontmoetingscentra, zoals De Ketel, inbegrepen.
We zien ons dus genoodzaakt de geplande themadegustatie rond pilsbieren van morgenavond te
annuleren.
We zullen deze activiteit wel herprogrammeren op een later moment.
De volgende activiteit, de themadegustatie rond hop op 4 april, gaat - onder voorbehoud - door. Maar ook daarvoor zullen we uiteraard het advies van de overheid strikt opvolgen.

Nieuwe datum Diesters Bierfestival
05/03/20

Wegens de onbeschikbaarheid van de locatie, moet het Diesters Bierfestival één week naar voor opschuiven. De 12de editie van het Diesters Bierfestival zal doorgaan op zaterdag 17/10/2020.

8ste B.i.L. Bierfestival in Laakdal
14/03/20

Biervrienden in Laakdal houdt op zaterdag 14 maart voor de 8ste maal hun Bierfestival in Laakdal.
Dit gaat terug door in de Gemeentelijke Sporthal van Veerle-Laakdal van 15 tot 24 u.
Je kan de Gemeentelijke Sporthal goed bereiken via het treinstation van Diest en daar neem je dan de bus naar Veerle-Laakdal.
's Avonds kan je het shutle busje nemen naar het treinstation van Diest. Kostprijs € 2 per rit.
Zythos-leden (A-leden van O.B.A.D. zijn automatisch ook Zythos-lid) krijgen een gratis extra consumptie !

Medewerkers ZBF
11/01/20

Het festivalteam is volop bezig met de voorbereidingen van het 17de Zythos Bierfestival dat op zaterdag 25 en zondag 26 april 2020 zal plaatsvinden in de Brabanthal te Leuven.
Om van het ZBF 2020 wederom een groot succes te maken, hebben wij nog heel wat enthousiaste medewerkers nodig en daarvoor rekenen we op jullie.
Voor alle O.B.A.D.-leden die zich inschrijven als medewerker is het brouwerijbezoek naar Hof ten Dormaal op 9 mei overigens gratis !

Zythos is de nationale bierconsumentenorganisatie. Een organisatie die broodnodig is in tijden waarin de consument constant wordt bedrogen. Het Zythos Bierfestival zorgt ervoor dat Zythos over de nodige werkingsmiddelen kan beschikken.
Steun de biercultuur, zorg ervoor dat O.B.A.D. een van de meest actieve leden binnen Zythos blijft en schrijf je in op www.zbfbelgium.be !

44ste nummer van het Academisch Nieuws
23/12/19

De 44ste editie van ons ledenblad "Academisch Nieuws" werd vandaag naar de leden van O.B.A.D. verzonden. De lijst van de onderwerpen vind je hier.


Hernieuwing lidmaatschap
09/12/19

Het jaarlijkse lidmaatschap loopt op 31 december ten einde. Om onderbreking in de toezending van informatie te vermijden, raden we jullie aan om zo snel mogelijk het lidmaatschap te vernieuwen voor 2020. Ga naar de contactpagina voor alle informatie rond het lidmaatschap.

Archivering 2019
09/12/19

De website werd klaargemaakt voor een nieuw jaar! Aan de linkerkant zien jullie de activiteitenkalender voor 2020. Sommige vertrekuren en prijzen zijn nog aan te vullen. Hou deze pagina dus in de gaten voor updates!
Alle activiteiten, verslagen en nieuwsberichten van 2019 werden gearchiveerd en blijven toegankelijk! Bovenaan deze pagina kan je op de link klikken om een jaartje terug te keren in de tijd.

Activiteiten van andere verenigingen
2008
2010
vrijdag 10/01/2020 (20u)
  8 tinten zwart
  't molenhuis, molenstede (diest)
  hoe smaakt een zwart bier? internationale
  degustatie van 8 zwarte bieren die niet gemeen
  hebben, behalve de kleur. 8 zwarte bieren, met
  totaal verschillende smaken
  leden €15 / niet-leden €20


zaterdag 08/02/2020 (vertrek 9u)

  brouwerijbezoek the musketeers en
  brouwerij broers

  bezoek aan de nieuwe brouwerij van the musketeers
  en een kleine craft brouwerij, telkens met
  begeleide proeverij
  leden € 25 / partners € 30 / niet-leden € 35

vrijdag 13/03/2020 (20u)
  themadegustatie pils
  de ketel, kaggevinne (diest)
  gastsprekers koen sels en steven van hellemont
  vertellen ons wat pils is, hoe het gemaakt wordt, en
  waarom we pils niet zomaar mogen vereenzelvigen
  met de industrieel geproduceerde commerciële
  producten
  leden €8 / niet-leden €13

  coronavirus-update: geannuleerd

zaterdag 04/04/2020 (20u)
  themadegustatie hop
  't molenhuis, molenstede (diest)
  gastspreker dirk de kelver doet alles uit de doeken
  over ons favoriete bieringrediënt
  leden €10 / niet-leden €15
  coronavirus-update: geannuleerd

zaterdag 25/04/2020 en zondag 26/04/2020
 
zythos bier festival
  brabanthal leuven
  grootste bierfestival van het land, treintickets kunnen
  in mindering worden gebracht op een activiteit
  coronavirus-update: geannuleerd

zaterdag 09/05/2020 (vertrek om 13u)
 
brouwerijbezoek hof ten dormaal
  bezoek aan een authentieke boerderij-brouwerij
  die ook instaat voor de teelt van de eigen
  grondstoffen
  leden € 15 / partners € 20 / niet-leden € 25
  gratis voor zbf-medewerkers uit o.b.a.d.-rangen
  coronavirus-update: geannuleerd

zaterdag 06/06/2020 (20u)
  historische bieren herleven
  't molenhuis, molenstede (diest) 
  recepten uit oude bierboeken, vaak met ingrediënten
  die nu minder gangbaar zijn of met ongewone
  brouwtechnieken, worden door onze hobbybrouwende
  leden nieuw leven ingeblazen
  leden €10 / niet-leden €15
  coronavirus-update: geannuleerd

zondag 05/07/2020
 
retro jardin
  van 14u tot 22u, Park Cerckel
  volksfeest in retrostijl georganiseerd door de dienst
  cultuurbeleid. O.B.A.D. zorgt voor de bierstand
  coronavirus-update: geannuleerd

zaterdag 25/07/2020 (13u00-19u00)
  zomers pop-up biercafé op de citadel
  citadel, diest
  zomerse familiedag met sfeer, gezelligheid en een
  aantal waanzinnig interessante bieren op vat
  toegang gratis, consumpties te betalen
  coronavirus-update: geannuleerd

zondag 23/08/2020
 
streekbierenmarkt diest
  van 13u30 tot 19u, op en rond de Grote Markt
  de omgeving van de grote markt wordt omgetoverd
  in een biermarkt waar een 20-tal lokale brouwerijen
  en bierfirma’s hun producten aanbieden

  in samenwerking met Toerisme Diest
  coronavirus-update: geannuleerd

zondag 23/08/2020 (13u00-19u00)
  zomers pop-up biercafé op de citadel
  citadel, diest
  zomerse familiedag met sfeer, gezelligheid en een
  aantal waanzinnig interessante bieren op vat
  toegang gratis, consumpties te betalen
  coronavirus-update: geannuleerd
 

zaterdag 12/09/2020 (20u)
themadegustatie pils
  de ketel (grote zaal), kaggevinne (diest)
  gastsprekers koen sels en steven van hellemont
  vertellen ons wat pils is, hoe het gemaakt wordt, en
  waarom we pils niet zomaar mogen vereenzelvigen
  met de industrieel geproduceerde commerciële
  producten
  leden €8 / niet-leden €13


zaterdag 17/10/2020 (20u)
 
historische bieren herleven
  de ketel (grote zaal), kaggevinne (diest)
  recepten uit oude bierboeken, vaak met ingrediënten
  die nu minder gangbaar zijn of met ongewone
  brouwtechnieken, worden door onze hobbybrouwende
  leden nieuw leven ingeblazen
  leden €10 / niet-leden €15

zaterdag 14/11/2020 (20u)
  themadegustatie hop
  de ketel (grote zaal), kaggevinne (diest)
  gastspreker dirk de kelver doet alles uit de doeken
  over ons favoriete bieringrediënt
  leden €10 / niet-leden €15
  coronavirus-update: geannuleerd

zaterdag 12/12/2020 (20u)
  degustatie
  feestzaal ons te huis, diest
  te bepalen
  coronavirus-update: geannuleerd
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
Een volledige agenda met de activiteiten van de bierproef-verenigingen die aangesloten zijn bij Zythos, maar eveneens bierige evenementen en initiatieven van andere verenigingen, brouwerijen of bierminnende personen, vinden jullie op de Zythos-agenda.
2018
2019